Ultima oră! Pedeapsă mai mare pentru șoferul care a accidentat mortal o asistentă medicală în vara anului 2017. Instanța a adăugat aproape un an de închisoare la pedeapsa inițială

Șoferul care în iunie 2017 a accidentat mortal o asistentă medicală pe Bulevardul Independenței din Focșani, a fost condamnat și în apel. Astăzi, judecătorii a decis să îi majoreze pedeapsa aplicată inițial la Judecătoria Focșani. În septembrie 2018, instanța a pronunțat o soluție prin care inculpatul a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare. Inițial cercetările au demarat pentru mai multe infracțiuni, cea mai gravă fiind vătămare corporală din culpă. Însă încadrarea juridică a fost schimbată, după ce victima accidentului rutier, asistentă la Secția Interne a Spitalului Județean din Focșani, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București. Femeia avea doar 38 de ani și fusese în comă nouă zile.

La Curtea de Apel Galați, instanța a desființat astăzi în parte sentința, iar la un nou calcul s-a ajuns la pedeapsa de 3 ani și 7 luni închisoare. Pe lângă aceasta, au fost modificate însă și sumele acordate drept daune.

„Admite apelurile declarate de partea civilă ..., în nume propriu şi în calitate de reprezentant legal al părţilor civile minore..., şi de partea responsabilă civilmente. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală a Judecătoriei Focşani şi, în rejudecare:

Repune în individualitatea lor pedepsele componente ale pedepsei principale rezultante de 2 ani şi 10 luni închisoare, aplicată inculpatului I. F.

Majorează, de la 1 an închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare, pedeapsa aplicată inculpatului pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (faptă din 18.09.2017). Majorează, de la 6 luni închisoare la 9 luni închisoare, pedeapsa aplicată inculpatului pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere, (faptă din 18.09.2017). Majorează, de la 2 ani închisoare la 2 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsa aplicată inculpatului pentru ucidere din culpă (faptă din 18.09.2017).

...contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul I.F. să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, sporită la 3 ani şi 7 luni închisoare.

Modifică dispoziţiile vizând soluţionarea acţiunilor civile formulate în cauză, în sensul că:

Reduce, de la câte 50.000 euro la câte 30.000 euro (sau echivalentul în lei al acestor sume la cursul B.N.R. din ziua efectuării plăţii), cuantumul despăgubirilor civile acordate părţilor civile minore, cu titlu de daune morale. Reduce, de la câte 20.000 euro la câte 15.000 euro (sau echivalentul în lei al acestor sume la cursul B.N.R. din ziua efectuării plăţii), cuantumul despăgubirilor civile acordate părţilor civile ..., cu titlu de daune morale.

Obligă partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă ...a sumei de 1.500 euro (sau echivalentul în lei al acestei sume la cursul B.N.R. din ziua efectuării plăţii), reprezentând contravaloarea autoturismului marca...

Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţia privind acordarea de prestaţii periodice în favoarea părţilor civile minore ... Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.

Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpatul I.F. şi de părţile civile ... Constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul I. F.”, se arată în soluția pe scurt.

Accidentul s-a produs pe 18 septembrie 2017 la intersecția dintre Bulevardul Independenței și Strada Culturii din municipiu, fiind implicate trei mașini. În urma anchetei, Florin Ion, care conducea o dubiță, a fost considerat vinovat și a fost trimis în judecată. Șoferul a refuzat la acel moment testarea în vederea stabilirii alcoolemiei, în condițiile în care mai avea un dosar penal, dar și permisul de conducere suspendat.

Adauga comentariu