Ultimă oră! Deținutul evadat vineri a fost prins la o stână din Poiana Cristei

Vasilică Ciobotaru, deținutul care le-a fugit de sub ochi angajaților Penitenciarului Focșani, a fost prin în urmă cu câteva momente. Acesta s-a făcut nevăzut vineri în jurul prânzului, iar pentru a-i da de urmă s-au mobilizat zeci de polițiști, jandarmi, dar și angajați ai penitenciarului. Inclusiv un elicopter a fost folosit pentru prinderea fugarului, care executase 14 ani dintr-o pedeapsă de 22 pentru omor calificat și viol.

„În urmă cu puțin timp, bărbatul evadat din Penitenciarul Focșani a fost identificat și prins polițiști. La căutari au participat polițiști, jandarmi, angajați ai Penitenciarului  Focșani. Acesta a fost identificat și prins pe raza comunei Poiana Cristei, unde se ascundea la o stână. În acest moment se află în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat la Penitenciarul Focșani”, a comunicat IPJ Vrancea.

 

Ciobotaru a evadat pe când se afla la un punct de lucru în zona localității Golești. Fapta pentru care a fost judecat deținutul fusese comisă la începutul acelui an: a violat și ucis cu sălbăticie o localnică din Boghești. De altfel, și deținutul locuia tot în acea comună, în satul Bichești, iar la momentul faptei avea 24 de ani.

Victima, o bătrână de 73 de ani, locuia singură, iar deținutul știa că aceasta are afecțiuni psihice și nu se poate apăra. Ciobotaru a fost prins după câteva zile de la faptă, într-o comună din județul Călărași. Acesta fusese în cercul de suspecți pe care îl aveau anchetatorii încă de la început și fusese dat în urmărire generală. Odată prins, Ciobotaru recunoștea că în seara aceea băuse, iar în drum spre casă s-a oprit la locuința victimei, a lovit-o pentru ca aceasta să nu mai țipe, apoi a violat-o. Trupul femeii a fost găsit după câteva ore de fratele acesteia, care a alertat poliția.

 

Adauga comentariu