Ultimă oră: Deținutul care a fugit de la punctul de lucru a fost găsit la Biliești

A fost găsit Ionuț Răzvan Constantin, tânărul deținut în vârstă de 25 ani care a pus pe jar toți oamenii legii după ce a fugit de la Pepiniera Ocolului Silvic Focșani din Dumbrăvița, unde desfășura activități lucrative. Deținutul a fost identificat de polițiștii secției 1 de Poliție Rurală Golești pe raza comunei Biliești. Inițial, a fost dus la sediul IPJ Vrancea, urmând a fi predat la Penitenciarul Focșani.

Dispariția tânărului a fost semnalată în jurul orei 13.15, moment în care  personalul a fost alarmat și au fost instituite filtre: căile de acces au fost blocate – posibile direcţii de deplasare, și au fost formate mai multe echipe de căutare compuse din personalul unităţii de detenție, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Tânărul era condamnat la 5 ani închisoare pentru tâlhărie calificată, iar acum cel mai probabil la această pedeapsă i se va mai adăuga o perioadă de executat. Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Deținutul Constantin Ionuț Răzvan a fost capturat în jurul orei  18.40, în zona localităților Biliești – Rădulești, județul Vrancea, de către două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Vrancea. Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru aflat la Pepiniera Ocolului Silvic Dumbrăvița, astăzi, 25.04.2019, în jurul orei 13.15. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă. Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Vrancea, personalului unității şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului.

Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, a precizat comisarul șef de penitenciare Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani. 

Sursa Foto/Video: IPJ Vrancea/ imagini amator

Adauga comentariu