UE dă milioane de euro pentru apa și canalizarea din alte patru comune vrâncene. Licitația cu repetiție a fost câștigată de aceeași Hidroconstrucția, abia după ce s-a majorat prețul contractului

Peste patru milioane de euro dă Uniunea Europeană pentru lucrările la sistemul de alimentare cu apă și canalizare în Tulnici, la stația de epurare Gugești, sistemul apă în Sihlea și completare sursă în Soveja, contract care a fost semnat la finele lunii trecute. Câștigătorul, SC Hidroconstrucția SA, și-a adjudecat lucrări de 103.104.217,21 lei fără TVA, abia la a doua strigare a contractului. Din această sumă, 85% înseamnă fonduri europene, 13% buget de stat și 2% contribuția bugetelor Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor.

Oficialitățile spun că acesta este al nouălea contract din cadrul Vranceaqua – etapa 2, care va deservi o populație de circa 38.000 de locuitori, însă, din ce am aflat, nu a fost foarte ușor să se încredințeze lucrările. În mai anul trecut, prima licitație pentru aceste lucrări a fost anulată, pentru că „au fost depuse oferte care, deși pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare”. Pe atunci, valoarea estimata a contractului era de 80,488,549.37 lei fără TVA. Și atunci, una dintre companiile care depuseseră oferte a fost Hidroconstrucția:

Câteva luni mai târziu, Compania de Utilități Publice Focșani a scos la licitație un alt contract, la o valoare de 103.124.089,01 lei. Așa au apărut două oferte, iar Hidroconstrucția a câștigat un nou contract de lucrări la noi în județ, după ce a scăzut cu câteva unități valoarea estimată.

Aflăm din licitație că există un subcontractant, SC PROBIT SRL, București, care va executa lucrări de instalații electrice, automatizari și SCADA și servicii de proiectare, având o participare de 21.63%. Cât despre apa la robinetul vrâncenilor, un pic mai e: lucrările ar trebui finalizate în 28  luni de la data atribuirii contractului. Directorul Hidroconstrucția București s-a angajat să facă lucrări la Gugești, Sihlea, Soveja și Tulnici.

Hidroconstrucţia are un succes nebun. Se află în top zece constructori de pe piaţa locală, iar în semestrul al doilea din 2018 a încheiat contracte de peste 870 de milioane de lei. Numai în Vrancea a câștigat anul trecut patru lucrări de la CUP, în valoare de peste 300 milioane de lei.

Adauga comentariu