Turneul Internațional „Stradivarius” trece prin Focșani

Pe 22 mai, începând cu ora 19.00, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani va găzdui un concert de excepție intitulat „Balada – un secol de muzică”.  Este vorba de cea de a XI-a ediție a Turneului Internațional „Stradivarius” în cadrul căruia, între 9 mai și 11 iunie, au  loc mai multe concerte în România și străinătate, printre cele 17 localități aflate pe itinerarul turneului aflându-se și municipiul Focșani.

Concertul va fi susținut de unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români contemporani, Alexandru Tomescu, ce va fi acompaniat la pian de Angela Drăghicescu, profesor universitar de pian și muzică de cameră la Universitatea din Alabama, Statele Unite ale Americii. Spectacolul muzical va cuceri în mod cert publicul cu un concert special conceput pentru vioară, pian și cor, la care își vor da concursul Corurile Naționale din Programul Cantus Mundi și Corul de Copii Radio, după un aranjament de maestrul Grigore Cudalbu.

În cadrul Turneului Stradivarius, dedicat anul acesta Centenarului Marii Uniri, Alexandru Tomescu, alături de Angela Drăghicescu, va aborda un repertoriu compus din piese valoroase din creațiile nemuritorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora Dumitru Capoianu sau Tiberiu Olah.

În Focșani, biletele pentru concert sunt puse în vânzare la agenția Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”. Costul unui bilet este de 70 de lei și de 50 de lei pentru pensionari. Rezervări se pot face la numărul de telefon: 0731 021 769.

Adauga comentariu