Tudorel Toader nu se mulțumește cu puțin! A declinat oferta de a fi parlamentar, dar a primit cu brațele deschise portofoliul Ministerului Justiției

Ministrul Justiției explică pe pagina sa de Facebook cam cum stă treaba cu politica, în ceea ce îl privește. Tudorel Toader dezvăluie în postarea formulată ca un drept la replică pentru site-ul Știri pe Surse că a avut posibilitatea de a intra în Parlament după cum ar fi dorit. Jurnaliștii de la Știri pe Surse au scris că primul partid care și l-a dorit pe Tudorel Toader a fost PNL, iar în acest sens chiar Alina Gorghiu ar fi purtat negocieri directe cu acesta.

Președintele liberalilor de la aceea vreme, Alina Gorghiu, a negociat direct cu Tudorel Toader pentru intrarea pe liste, dar acesta a refuzat. Conform surselor noaste, al doilea partid care l-a curtat de Tudorel Toader este ALDE. Acesta a negociat direct cu copreședintele ALDE de la aceea vreme, Daniel Constantin. Toader a refuzat și intrarea pe listele ALDE. Ulterior, după ce PSD și ALDE au preluat guvernarea, Tudorel Toader a devenit ministru al Justiției, independent, dar susținut de ALDE”, se arată în sursa citată.

Astfel, ministrul Toader ar fi fost curtat intens în 2016 de PNL, însă nu i s-a părut potrivit să lase funcția academică pe un mizilic de fotoliu în Senat sau Camera Deputaților.

Nu am "negociat" demnitatea de ministru al justiției cu reprezentații PNL sau din altă formațiune politică. În toamna anului 2016 am declinat propunerea primită, în mod repetat, de la conducerea partidului, de a candida pentru un post de deputat sau senator. Îmi era oferită prima poziție pe lista de candidați, de la deputați sau senatori, din Iași sau din Vrancea. Am acceptat propunerea primită din partea alianței de guvernare, de a prelua portofoliul de la Ministerul Justiției!”.

Adauga comentariu