Tudorel Toader, înlocuit cu Eugen Nicolicea

Tudorel Toader pierde portofoliul justiției, după ce în ședința Comitetului Executiv al PSD social democrații au decis aproape în unanimitate să îi retragă sprijinul politic. Ședința a început cu întârziere, în condițiile în care Liviu Dragnea a zăbovit la discuții zeci de minute cu Viorica Dăncilă. În final, social democrații au decis că Tudorel Toader trebuie înlocuit, inclusiv prim ministrul fiind de acord cu această măsură.

Toader pleacă de la Ministerul Justiției, iar cel mai probabil, în locul său va veni Eugen Nicolicea. Peste puțin timp, în Parlament se va vota moțiunea de cenzură împotriva acestuia. „În mod normal, acesta ar trebui să își dea demisia”, s-a exprimat Viorica Dăncilă la finalul CEx.

Viorica Dăncilă a explicat că Tudorel Toader nu a îndeplinit cerințele din programul de guvernare: „A greșit când a spus că va face anumite lucruri și nu le-a finalizat. ...Pentru a dopta un act normativ trebuie să am acele acte normative pe masă. Nu am avut acele acte. Pentru mine ca prim ministru este important ca fiecare punct al programului de guvernare să fie pus în aplicare. În programul de guvernare se spune că vom face dreptate până la capăt. Asta înseamnă că vom înlătura nedreptățile făcute”.

Adauga comentariu