Tu știi ce face senatorul tău? Cristian Dumitrescu - cu un ochi în comisii, cu altul pe jocurile de pe Facebook

Cristian-Sorin Dumitrescu, un dinozaur al Senatului, are atâta experiență cât pentru mulți dintre colegii săi. Experiență pe Facebook, și mai multă. Azi, în timp ce domnia sa „lucra” din greu în Senat pentru a proteja interesele cetățenilor Vrancei, a găsit un piculeț de timp pentru a posta câteva detalii despre jocul său preferat: Lordz.io, online medieval warfare. Unde? Pe Facebook! (Postarea e undeva în jurul orei 14.45).

Cum ar veni, războiul din Senat s-a mutat pe Facebook, pe pagina de parlamentar a lui Sorin Dumitrescu. Pentru că azi, am aflat de pe pagina Senatului că ședinţa Comisiei pentru politică externă (unde e președinte) avea loc de la 13.00, iar ședință comună cu Comisia juridică era de la ora 14.00. Ocupată viață are domnul senator de Vrancea, care vine pe aici un pic în vizită, înainte de alegeri.

Așa că nu ne mai miră că senatorul Dumitrescu este în general pe ZERO: 0 declarații politice, 0 întrebări, 0 interpelări, 0 interpelări adresate primului ministru. Are totuși 31 luări de cuvânt în plen, 23 inițiative legislative și celebra moțiune din iunie 2017„România nu poate fi confiscată”. Aceasta, ca și restul inițiativelor legislative din Senat, e „la grămadă”, cu toți colegii PSD și ALDE.

Ultima luare de cuvânt, chiar din 14 martie, e delicioasă:

Dezbaterea și adoptarea Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2017 privind înfiinţarea Centrului Cultural „Sala Palatului” şi pentru stabilirea unor măsuri care să asigure funcţionarea acestuia.

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu: V-ați dezobișnuit să iau cuvântul. Cred că nici nu vă doriți să vorbesc prea mult.

Eu cred că e foarte important să discutăm mai mult despre acest aspect, pentru că, așa cum au reiterat și doi miniștri, doi foști miniștri ai culturii, care s-au confruntat cu probleme foarte mari legate de această sală. Totul se învârte în jurul unui eveniment cultural uriaș, Festivalul „Enescu”, pentru care… România are o șansă nemaipomenită că a reușit să-l mențină și să-l țină la un anumit standard. E adevărat că cea mai mare problemă este sala, pentru că acustica sălii este așa cum este. De asemenea, știm însă că avem și Ateneul Român unde avem o sală perfectă pentru acustică, ceea ce a făcut ca acest festival să existe și să nu existe reproșuri foarte mari legate de această problemă. Modul de a găsi soluții prin Banca Consiliului Europei care, totdeauna, a acordat credite la nivel minim și pe o perioadă avantajoasă de timp este foarte bun, și dacă Guvernul a antamat aceste discuții și avem această posibilitate, nu să rezolvăm problema Festivalului „Enescu”, pentru că problema Festivalul „Enescu” nu este o problemă, Festivalul „Enescu” există și noi vom avea o problemă, dacă nu vom reuși, generația noastră sau generația viitoare, să-l menținem sau să-l creștem… Noi avem nevoie, într-adevăr, de o sală de concerte. Pentru o sală de concerte, așa cum s-a spus în Programul de guvernare, există o prevedere și sunt convins că va începe în mandatul acestui Guvern și al acestei majorități. Problema se pune unde va fi această sală, problema se pune care va fi accesul, pentru că infrastructura este așa cum este, iar Sala Palatului are acest avantaj uriaș că sunt cele două săli de concerte una lângă alta.

Am vrut să fac această intervenție să spun că, în sfârșit, iată, avem și un moment în care putem să avem puncte de vedere comune și de susținere. Va fi adoptat, sunt convins, în unanimitate, și, dacă această sală a fost, să zicem, construită pentru aplaudaci – da? –, vă aduc aminte, stimați colegi, că a gândi așa negativist și până la limita nasului nu este corect, pentru că și sala asta a fost făcută tot pentru aia. Da?

Vă mulțumesc foarte mult.

Din sală: Care?

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu: Parlamentul”.

Câteva momente mai târziu, la Dezbaterea și respingerea Propunerii legislative privind instituirea zilei de 2 aprilie - Ziua Instituției Prefectului din România:

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu: A plecat din Senat acum vreo șase ani, dar nu are nicio importanță. Opt ani.

Dumitrescu sunt. (Discuții, râsete în sală.)

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu: Nu e nicio problemă.

Domnule vicepreședinte… vine Paștele, da.

De la microfonul ăsta să știți că niciodată n-am încercat să spun… nu am spus totdeauna ceea ce cred, dar niciodată nimic din ceea ce nu cred.

Am făcut această intervenție dintr-un singur motiv. În primul rând, vreau să-l întreb pe domnul secretar de stat: de ce într-o astfel de problemă nu aveți, domnule… ce e aia? Eu nu am înțeles ce e chestia asta: lăsăm Parlamentul să decidă. Păi, nu ne lăsați să decidem noi. Oricum decidem noi, că așa scrie în Constituție. Ca atare, vă rog foarte mult să cereți punctul de vedere al ministerului sau al Guvernului în legătură cu acest lucru.

Pentru că, până la urmă, trebuie să apărați această instituție a prefectului, iar dacă e o decizie care este în conformitate cu instituția ca atare și întărirea instituției, este foarte bine să o și susțineți. Așa, lăsând la latitudinea… lăsați impresia că nu sunteți de acord. Da?

Bine. Mulțumesc”.

Și noi vă mulțumim, ne reprezentați cu cinste, domnule Dumitrescu!

Adauga comentariu