Tribunalul Vrancea A DECIS: judecata în cazul celor patru inculpați implicați în uciderea lui Telu poate începe. Unul dintre criminali vrea să i se ridice sechestrul instituit asupra BMW-ului cu numere de Teleorman

Judecătorul pe masa căruia a ajuns dosarul celor patru inculpați implicați în cumplita crimă a cărei victimă a fost afaceristul Constantin „Telu” Chiriță a decis că rechizitoriul întocmit de procurori nu conține lacune. Cei doi inculpați care l-au împușcat pe Telu - Gheorghe Vasile Văscăuțanu și Bogdan Ionuț Sprînciană, sunt cei care au și susținut că dosarul de urmărire penală trebuie refăcut, însă instanța a respins toate cererile acestora.

„Respinge, ca nefondate, excepţiile şi cererile cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală invocate şi formulate de inculpaţii Sprînceană Bogdan Ionuţ şi Văscăuţanu Gheorghe Vasile. ...constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 227/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, precum şi a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpații: - SPRÎNCIANĂ BOGDAN IONUŢ, trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor, uz de armă fără drept, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, distrugere; - VĂSCĂUŢANU GHEORGHE VASILE, trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept; - CRUCEANU MARIUS DANIEL, trimis în judecată pentru complicitate la omor calificat şi complicitate la tentativă la tâlhărie calificată; - IOSIF POMPILIU GABRIEL, trimis în judecată pentru instigare la omor calificat, instigare la tentativă la tâlhărie calificată. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri”, se arată în minuta Tribunalului Vrancea, pronunțată ieri.

Tot ieri, judecătorul de cameră preliminară a mai luat o decizie, legată de o solicitare a lui Sprînciană. Acesta dorea ca instanța să ridice măsura sechestrului asigurator instituită de procurori asupra mașinii sale, însă a fost refuzat: „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Sprînciană Bogdan Ionuţ, în contradictoriu şi cu intimatul ... şi părţile civile ... împotriva ordonanţei procurorului de aplicare a sechestrului asigurător din 25.02.2019 dată în dosarul de urmărire penală nr. 227/P/2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea prin care s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra autovehiculului BMW cu numărul de înmatriculare TR.05.VXH. Respinge ca neîntemeiată cererea de restituire autovehicul formulată în subsidiar de inculpat. Definitivă”.

Teoretic, judecata celor patru poate începe, însă este posibil ca aceștia să conteste încheierea pronunțată ieri. Anchetatorii au finalizat în timp record dosarul înregistrat după uciderea afaceristului de 61 de ani, fapta fiind comisă pe 22 februarie anul acesta, pe DJ 205 R, Focșani - Slobozia Ciorăști, în timp ce Telu se îndrepta spre domiciliul său. Scopul crimei a fost jaful, dat fiind că se știa că Telu avea asupra lui bani. Potrivit rechizitoriului, la data respectivă Mercedesul în care se afla Telu a fost lovit de o altă mașină, din care au coborât Sprînciană și Văscăuțanu, care au început să tragă cu arme de foc. Constantin Chiriță a murit pe loc, iar mașina sa a fost făcută zob. Cei doi au plecat fără să ia geanta cu bani care se afla în mașină, fuga fiindu-le asigurată de Cruceanu. Au fost prinși la scurt timp pe când încercau să iasă din țară, iar în timpul cercetărilor s-a stabilit că „pontul” fusese dat de un al patrulea bărbat, trimis la rândul său în judecată în dosar.

Adauga comentariu