Trei proiecte și toate trei. CJ Vrancea se joacă cu niște imobile „inexistente” de la Spitalul Județean, în locul cărora o societate cu profit pe minus și cu un singur angajat zice că vrea să facă o clinică de 6-8 MILIOANE de euro!

În „mapa” consilierilor județeni pentru ședința de săptămâna viitoare sunt nu mai puțin de trei proiecte referitoare la niște proprietăți date în administrare Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani. În principiu, esența este că două clădiri ar trebui demolate, pentru că „un investitor” ar dori să facă un departament de radiometrie pe terenul respectiv. Mai întâi, consilierii județeni sunt rugați să își îndrepte atenția asupra „trecerii unor imobile din domeniul public în domeniul privat al județului Vrancea, în vederea demolării”. Concret, construcțiile C7 și C8 ar trebui trecute în domeniul privat, iar ulterior, în cadrul aceluiași proiect, se va vota și demolarea acestora, însă numai „pe baza autorizației de desființare obținute în prealabil de către Spitalul Județean, care are în administrare aceste construcții”.

Al doilea proiect vizează actualizarea și însușirea inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al județului Vrancea, respectiv „scoaterea unor bunuri din domeniul public - cota parte din imobilul Spital județean de urgență Sf. Pantelimon”, adică C7 și C8, care urmează a fi radiate din domeniul public de la poziția 183, urmând a se corecta și valoarea de inventar a imobilelor de la Spital, fără aceste două spații. În fine, în al treilea proiect se vorbește despre includerea unor bunuri în domeniul privat: - imobil situat pe Strada Cuza-Vodă 50-52, suprafață construită total 173 mp: Corp 7 - garaj P de 55 mp și Corp 8 - siloz - 118 mp, dobândite în 2002, valoare de inventar 8.996 lei. Și ni se spune că „au trecut în domeniul privat pentru a putea fi demolate și sunt înscrise la poziția 9”.

În primul proiect menționat ni se explică de unde a și pornit totul: o societate a făcut vorbele cu Consiliul Județean pentru a-i fi pusă la dispoziție o suprafață de teren de 1.500 mp „pe care să construiască un departament de radiometrie. Conducerea spitalului a identificat suprafața de teren pe care să poată fi construit în subteran un buncăr special în care va fi amplasat acceleratorul linear, echipamentul pentru computer tomograf, o cameră pentru scintilație, o cameră tehnică pentru dozimetrie, iar deasupra acestuia să fie amenajată o parcare pentru autoturisme și o construcție destinată funcționării de cabinete medicale pentru consultații, saloane pentru pacienți, săli de așteptare și un departament administrativ”.

De fapt, așa cum se arată chiar în actele din spatele proiectului de hotărâre, CJ Vrancea a fost contactat de „un investitor”, iar în acest sens a întrebat Spitalul Județean: aveți sau n-aveți? La doar o zi după emiterea adresei cu întrebarea, a venit și răspunsul: „Spitalul Județean are nevoie de un departament de radiometrie, prin urmare am identificat o suprafață de 1.500 mp în incinta unității sanitare, care se pliază pe această destinație. ... Conform planului de amplasament și delimitare a imobilului unde sunt indentificați cei 1.500 mp, apar două coduri de construcții C7 și C8 menționându-se în dreptul lor un garaj și un siloz. Ținem să precizăm că din punct de vedere fizic prima construcție există parțial, iar a doua nu există. La C7 există de mulți ani o construcție provizorie din tablă care în timp s-a degradat și autodemolat. La C8 a existat cu mulți ani în urmă efectiv o groapă unde erau depozitați cartofii, iar în timp s-a autodemolat (s-a astupat groapa, acum este platformă betonată). Concluzia este că acest teren este liber de orice construcție”. Răspunsul este semnat de managerul spitalului, dar și de directorul medical, nimeni altul decât consilierul județean social democrat Valentin Ochean.

Și acum să vedem cine este investitorul. IODIMED SRL este o societate înființată în anul 2014, în Piatra Neamț, cu sediul actual în București și cu o istorie „zbuciumată”. De atunci și până acum niciodată nu a făcut vreun profit, chiar dacă în scrisoarea de intenție ne spune cum că are bani mulți de cheltuit și estimează că investiția din Vrancea poate ajunge chiar până la 8 milioane de euro!  Iodimed are și o statistică a bolilor oncologice în județul Vrancea

Cu toate aceste susțineri, în ultimii doi ani societatea a avut câte un singur angajat. Bașca, domeniul de activitate constă în „alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a”:

Societatea nu ar fi la prima încercare de acest gen În 2014, administratorul și unicul acționar de atunci, Florin-Mircea Nacu, făcea vorbele cu autoritățile din Piatra Neamț pentru o construcție similară pe lângă spitalul din localitate. Era vorba despre „construire sediu birouri, spaţii comerciale, farmacie, cabinete medicale, laboratoare analize medicale”. Actuala reprezentantă a societății, Elena-Dinuța Misăilă (44 ani) a intrat în Iodimed în 2016, ca administrator al Green Top SRL, astfel că Iodimed era deținută de doi asociați: Nacu și firma respectivă. O lună mai târziu Nacu pleca din societatea Iodimed, păstrând doar funcția de administrator. Anul trecut, Nacu a fost revocat și din funcția de administrator, unde apar numele doamnelor Misăilă Elena Dinuța și Misăilă Elena-Mauna (cel mai probabil mama).

Într-adevăr, Dinuța Misăilă este asociat la Green Top, societatea care deține Iodimed și care se ocupă cu „activități de asistență medicală specializată”. Firma aceasta merge bine: profit de 435.356 anul trecut și 12 angajați - cel mai mare număr din 1999, de când a fost înființată. Un alt amănunt este că Green Top are sediul în București, sectorul 2, Str. Batiștei nr. 11, adică fix unde „locuiește” din acest an și societatea interesată să investească la noi în județ.

Adauga comentariu