Transport Public Focșani reduce programul de lucru. Vezi care vor fi traseele afectate!

Societatea de Transport Public Focșani anunță reducerea programului pe traseele din oraș începând de luni, 23 martie, ca urmare a măsurilor luate împotriva răspândirii infecției cu coronavirus. De fapt, conducerea unității spune că numărul călătorilor s-a redus drastic după ce cursurile din instituțiile de învățământ, manifestările culturale și sportive au fost suspendate iar restaurantele, cafenelele, barurile etc, au fost închise.


„În primul rând ne-au scăzut foarte mult călătorii, s-au închis instituțiile de învățământ, tot ce e legat de cult, cultură, magazinele, restaurantele și se pune problema să se închidă și altele. Practic, transportăm aer, în sensul că ducem foarte puțini călători și atunci reducem cumva graficul un pic mai mult decât sâmbătă și duminică”, ne-a declarat directorul SC Transport Public SA Focșani, Ion Diaconu.


Conducerea unității mai spune că traseele de weekend nu vor suferi modificări iar la orele de vârf, între 5.00 și 8.00 diminață, autobuzele vor circula după program normal, urmând ca după ora 8.00 mașinile să meargă după graficul de sâmbătă și duminică.


Modificarea orarului a fost luată, așa cum am mai spus, ca urmare a numărului scăzut de călători. Acest fapt a atras după sine o scădere majoră a încasărilor, cu până la 50%.


„Noi am stat în expectativă să vedem care este cerința și se pare că numărul de călători s-a redus. Acest fapt ne afectează și financiar, în sensul că în ultima perioadă încasările au scăzut cu 45 – 50%. Din totalul de 25 de autobuze care circulau zilnic, după ora 8.00 circulă 18 mașini, deci am redus transportul cu 7 autobuze, cam 30%”, ne-a mai spus Ion Diaconu.

 

Adauga comentariu