Trai neneacă, pe banii altora. CJ Vrancea va avea sistem performant de videoconferință din toamnă: își permite, atunci când restul investițiilor sunt plătite din fonduri europene sau de Guvern!

Toamna aceasta se vor număra performanțele la Consiliul Județean Vrancea. Performanțele tehnologice, dat fiind că în nici două luni ar trebui instalat sistemul integrat de audio-video conferinţă cu vot electronic. Licitația a fost deja atribuită în urmă cu câteva zile, câștigătorul - PROIECTOR 24 TRADING SRL, luându-și angajamentul ca lucrarea să fie finalizată în 45 zile de la data semnarii contractului și constituirea garanției de bună execuție. În final, CJ Vrancea a făcut economie: dacă estimase că își poate permite și chiar este imperios necesar să arunce 756.302,52 lei pe sistemul ultra performant, contractul a fost atribuit pentru suma de 710.895 lei. Fără TVA, firește.

Cum de CJ Vrancea își permite să dea o asemenea sumă pentru aparatură este destul de simplu de explicat. Dacă ne uităm la investițiile din județ cu care se laudă instituția, observăm că în general, banii pentru lucrări nu vin de la bugetul CJ Vrancea. Spre exemplu, avem „Rețele apă și canalizare în gruparea Panciu și UAT Mărășești”, unde într-adevăr valoarea contractului este de 30.255.022 lei. Însă din această sumă, doar 605.100 lei vin din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor. Sau unul dintre contractele de lucrări din cadrul proiectului regional „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa  a II-a”: 27.809.890 lei (23.638.407 lei asigurați din fonduri europene, 3.615.285 lei din fonduri de la bugetul de stat și doar 556.197  lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor). Iar dacă vorbim de refacerea drumurilor din județ, avem aceeași situație: obiectivele de investiții sunt finanțate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020. Concluzia logică este că CJ Vrancea scoate din visterie pentru investiții sume cu mult mai mici decât cea aruncată pe sistemul de conferință.

 

Adauga comentariu