Tinerii consilieri focșăneni Cătălina Lupu și Ionuț Mersoiu - viitorul luminos al PSD + ALDE

Fâșneața profesoară Cătălina Lupu este membră ALDE (formațiune parteneră a PSD) și reprezintă partidul pentru prima oară în consiliul local. Cu un program încărcat, predă la trei licee din Focșani, își face totuși timp și pentru nițică politică. Cucerită de ideile liberal-democratice, a ales să ducă mai departe „struțocămila” doctrinară imaginată, între două căsătorii, de Călin Popescu Tăriceanu. Nu s-a făcut remarcată prin aproape nimic, exceptând toalete elegante purtate cochet la ședințe, poate și pentru că se află la început de drum pe ulița prăfuită a politicii de pe Milcov.

Cătălina Lupu nu are avere pentru că îi place să trăiască cinstit. De altfel, acesta este și motivul pentru care a intrat în politică, nu? Nu are în posesie pe numele său apartamente, case ori terenuri. Nu și-a pus deoparte bani în bancă, nu are credite, nu are mașină. Singurele venituri declarate, pentru anul 2016, sunt cele obținute din salariile de profesor, 8.772 de lei – Colegiul Economic, 11.201 lei – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Liceul cu Program Sportiv – 262 de lei. La acestea se adaugă și indemnizația de consilier local – 3.282 de lei.

Ionuț Mersoiu, „aprig la mânie și degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat” a fost personagiul principal într-o dramoletă cu parfum italian. Se spune că, în anul 2014, a încercat să regleze anumite socoteli cu fosta nevastă și cum aceasta a refuzat să-i deschidă ușa, a apelat la strategia lui Romeo și a intrat pe geam. Fosta consoartă l-a acuzat de ultraj și distrugere iar el s-a ales cu capul spart dintr-o altercație cu un trecător care a sărit să o ajute pe femeie. Ulterior fosta sa consoartă și-a retras plângerea și totul a revenit la normal.

În anul 2014, în timpul campaniei electorale, intră din nou în atenția presei, după ce este acuzat de primarii liberali ai unor localități că ar fi fost implicat în distrugerea mai multor bannere. Edilii au pus la dispoziția polițiștilor și filmulețe, pe unul dintre acestea apărând o mașină care i-ar fi aparținut lui Ionuț Mersoiu. Evident că acestea a neagat acuzațiile și liniștea se lasă, din nou, peste sate. În anul 2016, Ionuț Mersoiu este cercetat pentru coruperea alegătorilor la alegerile prezidențiale însă, și de data aceasta, iese basma curată.

Ionuț Mersoiu devine consilier local PSD în urma alegeriloir din anul 2012. Patru ani mai târziu, obține al doilea mandat de consilier și este ales viceprimar, funcție pe care o deține și în prezent. Potrivit declarației de avere completată la 12 iunie 2017, viceprimarul Focșaniului are două terenuri extravilane în Focșani (primit ca donație în 2011) și în comuna Urechești (cumpărat în 2015), un apartament în oraș (cumpărat în 2007) și un autoturism BMW, ce altceva, din 2011. Ca orice bugetar onest, trăiește din salariu: 22.064 de lei – indemnizațe de viceprimar și 3.282 de lei – retribuția de consilier local.

Adauga comentariu