Tineri spanioli în vizită în Vrancea, în cadrul unui proiect Erasmus+. Gazde le-au fost elevii de la Edmond Nicolau, colegiul care implementează proiectul

Elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani și echipa de profesori din cadrul proiectului Erasmus+ „Challenge to Change, Challenge to Exchange - Alternative for A Healthy Inclusive Society” au îmbinat munca cu distracția, în cadrul unei sesiuni de pregătire. Vineri și sâmbătă, în vizită au venit trei tineri spanioli, ca un preambul pentru proiectul Erasmus+ implementat de acest Colegiu. Elevii au planificat startul oficial al proiectului, însă nu au lipsit nici momentele de respiro. Întâlnirea a avut loc într-o superbă zonă a județului, Lepșa - Tulnici.

Activitățile propriu-zise se vor desfășura luna viitoare, la Greșu, Lepșa, Cheile Tișiței și în Focșani, fiind implicați în proiect 17 tineri din Olvera - Spania și 17 elevi de-ai noștri.

„Partenerii noștri din Spania, Olvera, au fost prezenți la sfârșitul săptămânii în Vrancea, pentru o sesiune de pregătire în vederea desfășurării în bune condiții a proiectului de tineret derulat de C.T.E.N, în colaborare cu Asociația „Juvenil Wubira” din Spania. Musafirii noștri, David Perianez, Susana Serrano și Ana Gomez, au fost foarte încântați de programul pregătit pentru perioada 5 - 13 octombrie în care vor fi implicați 34 de tineri și 6 lideri de grup și ne-au declarat că abia așteaptă să revină în câteva săptămâni. Pe lângă sesiunea de informare, partenerii noștri au explorat și ținutul Putnei, familiarizându-se atât cu stilul de viață din zonă, dar și cu posibilitățile de petrecere a timpului liber. Mulțumim pentru sprijin domnului Horeangă, director al Coop. Sporul, Motel Flora, precum și AutoVip - transfer aeroport, fără de care succesul proiectului nu ar fi deplin. APV, ce s-a desfășurat între 5 - 7 septembrie, este prima activitate a proiectului cu câte un lider de grup și un tânar participant de la fiecare organizație parteneră. Echipa de management: Prof. Paula Popescu, Doina Boboc, Alexandra Tătaru, Silviu Brebuleț.

Proiectul #Erasmus+ „#CHALLENGE TO CHANGE, CHALLENGE TO EXCHANGE – ALTERNATIVE FOR A HEALTHY INCLUSIVE SOCIETY” a fost conceput ca o continuare a parteneriatului demarat prin proiectul Erasmus+ „Rural Olympic” alături de Asociația de Tineret Wubira din Olvera, proiect care își propunea inițial schimbul de tineri pentru perioada 24.06 – 01.07.2019 în Olvera, activitate la care să participe câte 14 tineri între 14-19 ani din România și Spania, însoțiti de 3 lideri de grup români, respectiv spanioli”, au comunicat reprezentanții Colegiului „Edmond Nicolau”.

 

Sursa Foto: Facebook Doina Boboc și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”

Adauga comentariu