Tehnologia „s-a născut la sat”: elevii din Chiojdeni, Gugești și Tîmboești fac ore online, pe tablete. Școala din Tîmboești are aparatură de ultimă generație și prin PNDL

Unele școli din mediul rural au condiții mult mai bune decât cele din orașele județului. Cel puțin trei unități școlare din Vrancea sunt cu siguranță în pas cu tehnologia de ultimă generație: profesorii au renunțat la metodele clasice de predare și folosesc la ore tablete, laptopuri și videoproiectoare. Școlile Gimnaziale Chiojdeni, Gugești și Tîmboești continuă programul Digitaliada și în 2019-2020, alături de unități din alte 29 de județe. În total 5.500 de elevi din mediul rural beneficiază de laboratoare echipate cu tablete, laptopuri, videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru matematică și informatică, selectate și pregătite de experți educaționali. Cu toate acestea, nu doar profesorii de matematică și informatică pot preda cu ajutorul noilor metode digitale, ci acestea pot fi folosite și de către ceilalți profesori din școală.

Anul acesta, în ediția 4.0 a programului Digitaliada derulat de Fundația Orange, alte 10 școli din mediul rural au fost selectate prin concurs deschis. „164 de directori și profesori de Matematică și Informatică au participat la sesiunile de formare, pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă. Profesorii primesc acces la aplicațiile educaționale pre-instalate pe tablete și beneficiază de proiecte didactice pentru Matematică și TIC și de ghiduri de predare digitală, astfel încât să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală”, se arată într-un comunicat.

Sursa Foto: Digitaliada

Săptămâna trecută, elevii Școlii Gimnaziale din Tîmboești - ultima intrată în programul Digitaliada, anul trecut, au avut și o altă surpriză:

Pentru Școala Gimnazială Tîmboești noul an școlar a început cu schimbări majore. Cu ajutorul Primăriei Tîmboești, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, școala a fost dotată cu aparatură de ultimă generație. Elevii vor beneficia de lecții atractive, iar profesorii vor putea să-și personalizeze lecțiile în functie de nivelul fiecărei clase”, au anunțat cadrele didactice din această unitate școlară. Aceasta înseamnă laptopuri pentru profesori și fiecare elev, dar și că s-a renunțat la clasica tablă.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu