Teatrul are planuri mari pentru 2020: vrea să își mărească echipa de actori

Schimbări la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, în ceea ce privește schema de personal. Pe mesele consilierilor locali se află un proiect de hotărâre care vizează aprobarea unei noi organigrame la Teatru, în condițiile în care aici nu a mai „mișcat” nimic de aproape cinci ani. Proiectul ar urma să modifice Hotărârea 132 din 28 mai 2015, când s-a aprobat ca în organigrama Teatrului să fie 16 posturi. Astfel, 6 sunt cu studii superioare - managerul, consultantul artistic gradul I, doi actori gradul IA, un actor gradul II, un referent de specialitate gradul I și un economist gradul IA la compartimentul financiar, contabilitate, personal. Trei sunt posturi pentru studii medii - 2 actori grad I, un supraveghetor sală și un referent IA la compartimentul financiar, plus cinci persoane necalificate - maistru sunet/ lumini, doi muncitori calificați I, un muncitor calificat III și un îngrijitor.

În tot cazul, dacă proiectul va trece în forma propusă, această organigramă va fi istorie, iar de la 1 februarie Teatrul își poate deschide larg porțile către angajare. „La nivelul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani numărul total de posturi crește de la 17 la 26, după cum urmează: de conducere - 1 post cu normă întreagă, de execuție - 25 posturi cu normă întreagă. Statul de funcții și organigrama propuse cuprind 26 posturi”, se arată în raportul din spatele proiectului.

Toate aceste planuri vin după ce în decembrie, Consiliul Administrativ al Teatrului s-a reunit pentru a pune la cale suplimentarea organigramei instituției, aspect adus în discuție de directorul Sorin Francu, în calitate de președinte. Astfel, urmează a se suplimenta organigrama cu un post de actor grad IA studii superioare, patru actori debutanți cu studii superioare, un regizor tehnic cu studii medii, un inspector de specialitate grad I și un operator sunet. Propunerea a fost aprobată în unanimite, mai ales că s-a ajuns la concluzia că „schema actuală este insuficientă pentru acoperirea unor distribuții, fiind necesar să apelăm la colaboratori”.

Mai spre sfârșitul anului 2019, teatrul a înaintat o adresă și Primăriei Focșani, pentru a cere voie să treacă la angajări. „Anul 2019 a fost unul cu o rodnică activitate pentru instituția noastră, reflectată în sălile pline la toate spectacolele producție proprie”, își laudă succesul Teatrul Municipal.

Mai rămâne de lămurit de ce organigrama aprobată în 2015 face referire la 16 posturi, iar acum se discută despre o creștere de la 17 la 26.

Adauga comentariu