Taximetriștii din Focșani se alătură protestelor de la București. „Orice copil de liceu descarcă aplicația Uber și face transport”

Zeci de taximetriști din municipiul nostru sunt deciși să plece mâine în zorii zilei spre București, pentru a participa la protestele anunțate de colegii lor de breaslă. Situația este tensionată de la începutul anului, taximetriștii solicitând Guvernului să modifice legislația astfel încât șoferii care fac ridesharig - cum cum sunt cei de la Uber, Clever sau Taxify (Bolt) - să nu mai poată funcționa fără a plăti taxe sau a se autoriza. După câteva proteste care au blocat traficul în București, la mișcarea anunțată mâine se vor alătura și o parte din taximetriștii din Focșani. De ce, ne-a explicat unul dintre taximetriștii autorizați de la noi.

„Nu ne trebuie foarte mult în a ne decide, pentru că toți facem aceiași meserie. Trebuie să fim uniți și să luptăm pentru ce e al nostru. Noi plătim taxe, suntem atestați profesional... acreditări, metrologie , ITP la 6 luni și multe altele, iar ei nu plătesc nimic, nici măcar un bon fiscal nu eliberează”, ne-a spus taximetristul.

Deși în Focșani nu sunt decât aceleași două firme clasice care oferă servicii de taximetrie, este posibil ca modificarea legislației să facă loc și serviciilor de ridesharing, crede acesta: „O să apară dacă se aprobă legea. Orice copil de liceu, dacă vrea să facă un bănuț după ore și e deținător de o mașină de 500 euro, după terminarea orelor descarcă aplicația Uber și face transport”.

Mâine dimineață, aproximativ 50 de mașini din Vrancea vor pleca spre Capitală. Taximetriștii sunt deciși să continue protestele până când Guvernul va exclude „falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane”, după cum se arăta într-un comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Adauga comentariu