Târg de oferte școlare la Focșani. Sute de elevi din Vrancea și-au căutat astăzi liceul potrivit

Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an de 9 mai, chiar de Ziua Europei, Focșaniul este gazda tradiționalului Târg alOfertelor Școlare, un eveniment la care participă, de regulă, toate liceele și colegiile naționale din județ cu scopul de a-și prezenta ofertele de învățământ.


Așa se face că astăzi, chiar de dimineață, Piața Unirii din Focșani a devenit aproape neîncăpătoare, de nu aveai loc să arunci un ac. Sute de copii, elevi ai școlilor gimnaziale din Focșani (și nu numai) s-au îmbuzit la standurile amenajate pentru a sonda „piața” ofertelor din acest an și, de ce nu, de a-și găsi un liceu care să li se potrivească.


Anul acesta au venit să-și prezinte oferta toate școlile sanitare. Elevii acestora, îmbrăcați în alb, ca niște medici ori asistenți medicali, erau gata să-ți ofere și cel mai mic detaliu. Mai mult, cu stetoscopul de gât, unii dintre ei luau tensiunea unor trecători curioși.


„Am ieșit astăzi pentru a marca Ziua Europei dar și pentru a ne promova oferta educațională ăentru 2019 – 2020. Elevii școlii aigură servicii medicale cetățenilor și încearcă să prezinte diferite tehnici cu care s-au familiarizat pe oarcursul anului”, ne- a spus Cristina Nedelcu, directorul Școlii Sanitare „Hippocrate”.


Pentru prima oară la Târgul Ofertelor Școlare s-au aflat reprezentanții Ministerului Apărării și cei ai Ministerului de Interne. Pe acest segment, elevii prezenți în Piața Unirii au avut de ales între școlile militare și de poliție, însă au ofertat și ISU sau Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ofertele par să curgă, însă numărul copiilor dispuși să urmeze o carieră în acest domeniu nu este chiar așa de mare cum s-ar părea la prima vedere. O altă problemă ar fi scăderea natalității, așa cum spun cei de la Biroul Informare-Recrutare Vrancea.


„Copiii spun „prezent” la ofertele noastre educaționale însă, din păcate singura problemă ar fi scăderea numărului de copii din județ. Oricum, oferta noastră este foarte serioasă: un serviciu stabil și un salariu atractiv”, ne-a spus maiorul Daniel Căruț.


În ansamblu, Piața Unirii a fost plină, copiii s-au interesat de ofertele educaționale dar au avut timp și de distracție, lucru care îi caracterizează mai mult la aceată vârstă.

 

Adauga comentariu