„Țăranul sărac” a mers astăzi la vot cu oaia și bici-grapa! În opinia lui Constantin Crăciun, europarlamentarii români ar trebui să aibă un șef!

Profitând de alegerile europarlamentare, Constantin Crăciun, cunoscut, de acum, vrâncenilor ca „țăranul sărac”, a născocit asăzi o nouă „drăcărie”, numită bici-grapa, ca o formă nouă de protest la adresa celor care ne conduc destinele din Parlamentul European.


Bici-grapa este un obiect pe care l-am descrie ca fiind un vehicul ciudat format dintr-o grapă mai veche, la care s-au atașat patru roți, și o bicicletă pentru copii. Întregul ansamblu este tras de un „atelaj” format dintr-un singur animal: oaia Frumușica!


Constantin Crăciun se apropie de 80 de ani, însă vârsta nu-l împiedică să născocească cele neașteptate, și de cele mai multe ori hilare, metode de a-și arăta nemulțumirea față de politica dusă la nivel înalt. De data aceasta, „țăranul sărac al Europei”, așa cum se autointitulează, a născocit un vehicul numit bici-grapa pe care vrea să-l dăruiască europarlamentarilor români în speranța ca politicienii să fie mai sensibili la problemele agriculturii.


Constantin Crăciun consideră că Uniunea Europeană ajută în multe privințe România și are numai cuvinte de laudă la adresa organismului multinațional. Nu același lucru spune despre europarlamentarii români pe care îi consideră dezinteresați de soarta țării. „Țăranul sărac” consideră că n-ar fi rău ca aceștia să aibă un șef în fața căruia să dea socoteală.


Nenea Crăciun susține că bici-grapa este inspirată din tehnologia NASA și vrea să o dea cadou unor europarlamentari care i-au promis că îl vor vizita acasă, la ferma din Cîmpineanca, însă nu au ajuns pe motiv că Focșaniul nu are aeroport.


Pentru a ajunge la secția de votare, nenea Crăciun, ajutat de un vecin și însoțit de Frumușica, a târât bici-grapa o parte bună de drum. Nestingherit de zâmbetele consătenilor săi, el și-a exercitat dreptul de vot, așa cum o face de atâția ani de zile. Sătenii s-au deprins cu excentricitățile sale și nu-l mai iau în serios.

 

Adauga comentariu