„Țara Vrancei” se pregătește de noul sezon de paranghelii. Investiție de zeci de mii de euro pe echipamente tehnice!

Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” a tras tare pe parcursul celor trei zile, atât cât au ținut Zilele Focșaniului, fiind practic un soi de „alfa și omega” al divertismentului autohton. Solicitat la maximum de primărie, ansamblul a făcut eforturi considerabile, potrivit fișei postului, de a bine dispune locuitorii municipiului Focșani la ceasuri de sărbătoare. Imaginea pe care o avem în fața ochilor este cea a unui lăutar asudat, cu pălăria dată pe ceafă, cântând cu mânecile suflecate și ochii holbați de oboseală la o vioară cu arcușul și corzile făcute pămătuf.


Așa se explică, poate, efotul financiar pe care primăria îl face pentru achiziționarea (prin licitație publică) a unei instalații de lumini și sunet pentru sala de spectacole. Căci, știm cu toții, ce ne-am face fără tehnologie? Și apoi, ansamblul condus de stimata doamnă Maria Murgoci are activitate din plin pe parcursul anului.


Așadar, suma de 231.930 de lei fără TVA – exact 275.996 de lei cu tot cu TVA, asta însemnând aproape 60.000 de euro. Dar ce contează când la mijloc stă distracțiunea boborului, în curând alegătoriu de primar?


Din caietul de sarcini desprindem faptul că „Țara Vrancei” se confruntă cu o adevărată dramă, având în vedere starea avansată de degradare – uzură a vechilor echipamente de lumini și umbre, pardon, sunet! Cum în acest context, imposibil pentru o instituție pe umerii căreia cade distracția concetățenilor noștri la toate bairamlâcurile pe bani publici, nu se mai putea, instituția de divertisment, adică nu primăria, s-a hotărât să se înnoiască. Și nu-i rău.   


La fel de adevărat este și faptul că instituția primește subvenții generoase de la primărie, sume fără de care nu ar putea rezista. E clar. Ultimele cifre statististice din raportul de activitate arată că în 2018 bugetul ajunsese la 3,6 milioane de lei (760.000 de euro) din care 1,565.000 de lei au reprezentat cheltuielile de personal iar 1.665.000 de lei – proiecte minimale, ce or fi însemnând și alea.

 

Sursa foto: Facebook

Adauga comentariu