Tânăr fără permis, dar cu dosar penal la regimul rutier: prins pe când conducea o mașină care avea numere de înmatriculare false

Un tânăr de doar 20 de ani din Chiojdeni va răspunde penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier, după ce s-a aventurat la o plimbare cu mașina. Acesta a fost oprit pentru control joi de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești, pe DC 169, iar când a fost întrebat de acte și s-au făcut verificări s-a constat că șoferul de ocazie nu avea nimic care să îi permită să conducă. Mai mult, nici mașina pe care o scosese la o tură nu avea actele în regulă. Potrivit IPJ Vrancea, tânărul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul era neînmatriculat și avea număr fals.

Tot joi, un alt bărbat din Chiojdeni a fost oprit de polițiști, pe DN 2N, în comuna Dumitrești. Oamenii legii au încercat să îl testeze pe bărbatul de 50 de ani cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Nici în privința recoltării probelor biologice nu a fost mai cooperant, șoferul declarând sus și tare că nu merge la nicio unitate medicală pentru a se stabili dacă băuse sau nu. Cu toate acestea, nu a scăpat cu una cu două: pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosar penal a fost întocmit și pentru o doamnă verificată de polițiștii rutieri. Sâmbătă, polițiștii  Serviciului Rutier au depistat o femeie, de 34 ani, din Bârlad, județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, pe raza comunei Urechești. Șa o verificare rapidă a reieșit că aceasta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 26 ianuarie.

Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui tânăr focșănean de 27 de ani, oprit duminică aproape de miezul nopții, pe Bulevardul Brăilei din municipiu. Tânărul era șofer doar până să se facă verificări în baza de date, pentru că ulterior a reieșit că de fapt nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 

Adauga comentariu