Tâlhărește și fugi: un tânăr a lovit un focșănean pentru a-i lua borseta și l-a lăsat pe acesta fără bani și câțiva dinți

Un focșănean de 20 de ani, care are o pedeapsă cu executare pentru tâlhărie și furturi recentă, a fost trimis din nou în judecată. Faptele sunt similare, una dintre ele comisă împreună cu aceiași doi inculpați minori alături de care a fost condamnat în urmă cu doar câteva luni. Cea mai gravă faptă la care au participat cei trei a fost o tâlhărie: au urmărit un bărbat până în fața gării din municipiu, iar Alex Beniamin F. l-a lovit pe acesta cu pumnul, pentru a-i lua borseta în care avea 4.000 de lei. În urma loviturii partea vătămată și-a pierdut câțiva dinți și a avut nevoie de 5 - 6 zile de îngrijiri medicale. La câteva zile, inculpatul l-a căutat pe unul dintre cei doi participanți și i-a dat partea sa: 50 de lei.

Înainte de această faptă, în aprilie anul trecut același inculpat de 20 de ani a furat un telefon în valoare de 3.000 de lei, pe care partea vătămată i-l împrumutase chipurile pentru ca hoțul să efecteze un apel. Ulterior, după câteva zile, focșăneanul a mai sustras un telefon din rucsacul unui elev care era pe terenul de sport de la o școală din municipiu. În rechizitoriu se arată că același inculpat a folosit metoda telefonului urgent pentru a păcăli un alt puștan, care, credul, îi dăduse Samsungul cu împrumut pentru câteva clipe.

Alex Beniamin F. este acuzat și că, în urmă cu un an, a furat un laptop și bani din locuința unui focșănean, precum și o bicicletă de la o altă parte vătămată. După ce a fost prins, tânărul a găsit explicații pentru tot și a dat vina pe minorii Dumitru S. (17 ani) și Robert M. (15 ani). Aceștia din urmă au fost condamnați în februarie anul acesta pentru participarea la o tâlhărie, instanța dispunând să fie asistați zilnic pe o durată de 6 luni de către Serviciul de Probaţiune Vrancea. În același dosar, Alex Beniamin F. a fost condamnat la 2 ani 7 luni şi 10 zile de închisoare.

Adauga comentariu