Sute de persoane tremură în blocurile de locuințe sociale din Panciu. În prag de iarnă, primarul a decis stoparea furnizării de agent termic în apartamente. Oamenii spun că Iulian Nica a început să plătească anumite polițe de la alegeri!

Locatarii din blocurile cu locuințe sociale din orașul Panciu au ajuns la limita răbdării. Din cauza unor datorii de câteva sute de lei, primăria a oprit furnizarea agentului termic în locuințe. A „oprit-o” este un fel de a spune, întrucât, până acum, caloriferele au rămas reci încă de la începutul sezonului rece.


Oamenii au așteptat răbdători ca D.U.S.P.I. SERV, societate aflată în subordinea Consiliului Local Panciu, să dezmorțească, măcar, caloriferele, însă sub pretextul unor datorii aceasta a fost de neînduplecat. În cele cinci blocuri cu locuințe sociale locuiesc aproximativ 300 de persoane care se descurcă așa cum pot în prag de iarnă.


Toată lumea se încălzește la calorifere sau aeroterme, lucru care îi ustură la buzunare la sfârșitul fiecărei luni, locatarii plătind până la 800 de lei la energia electrică. În ceea ce privește apa caldă, cetățenii apelează la vechile metode folosite pe vremea lui Ceaușescu: încălzesc apa pe aragaz.


„Nu ne dau căldură motivându-se acumularea de datorii, însă, în blocul unde stau eu, un singur vecin are o datorie de 500 de lei pentru că a rămas fără serviciu. Toți ceilalți suntem cu plata la zi, însă, cu toate acestea, nu ne dau căldură”, ne-a spus un locatar.


Dacă cei mai mulți stau în frig, altfel se rezolvă problema pentru unii care au pile la primărie. Din ce ne-au spus oamenii, se pare că unul dintre cele cinci blocuri cu locuințe sociale are căldură, dar asta pentru faptul că acolo locuiesc apropiați ai primarului Iulian Nica.


Ca de obicei, nu am reușit să luăm legătura cu primarul Iulian Nica deoarece, atunci când nu se ascunde de presă prin primărie, ca un copil după fustele maică-sii, nu răspunde nici la telefon. Cu toate astea, am încercat să aflăm care-i motivul real pentru care ține oamenii în frig și este posibil să-l fi aflat.


Locatarii din blocurile cu pricina sunt arondați la o circumscripție electorală unde, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, a ieșit fără probleme Partidiul Național Liberal, cu 150 la 80. Se pare că primarul s-a supărat nevoie mare pe oameni și atunci când un cetățean a venit să-l întrebe de ce nu se furnizează căldură, i-ar fi spus că le arată el cum stă treaba.


Iată, deci, în prag de iarnă, orgoliul unui primar este mai important decât bunăstarea cetățeanului, povestită așa de frumos în emisiunile televizate. Noi sugerăm societății primăriei, DUSPI SERV, să se uite și în ograda proprie, pentru că dacă ar fi să ne uităm la datorii, ar trebui să intre în faliment de ceva vreme. Doar anul trecut, datoriile sale se ridicaseră la peste două milioane de lei (peste 400.000 de euro), în timp ce profitul s-a aflat binișor pe minus cu 21.084 lei.
 
   

 

Adauga comentariu