Sute de copii din două localități vrâncene merg în tabără cu ajutorul UE. În „Șoala de vară” sunt incluși elevi din Ciorăști și Vîrteșcoiu

Primăria Ciorăști a scos la licitație un contract pentru un proiect finanțat de Uniunea Europeană, care își propune implicarea elevilor în diferite activități și în timpul vacanțelor de vară. Peste 400 de elevi din Școala Gimnazială Ionel Sîrbu Ciorăști și Școala Gimnazială Vîrteșcoiu ar trebui să participe la Școala de vară a proiectului „Șanse Egale la Educație în Vrancea - SEE Vrancea”, semnat în mai anul trecut de comuna Ciorăști.

„Cei 440 participanți la Școala după școală vor fi împărțiți în 22 grupe de câte 20 elevi în vederea participării la Școala de vară. Fiecare grupă va beneficia de câte o săptămână de activități educaționale în sistem residențial. Fiecare grupă de elevi va fi însoțită de 5 facilitatori ce vor lucra cu elevii atât în subgrupe cât și cu toata grupa simultan”, se arată în caietul de sarcini. Totodată, aici se specifică și că elevii vor merge în tabere atât în 2019, cât și în 2020, pentru ambele vacanțe de vară fiind preconizate câte 11 grupe copii, în perioada iulie - august. „Pentru fiecare perioadă de desfășurare, locația trebuie să asigure 50 de locuri de cazare, masă și transport, pentru 40 de elevi și 10 facilitatori”. Ofertanții trebuie să ia seama să se încadreze ca toate cheltuiele cumulate să nu depășească 137,61 lei/zi/persoană (fără TVA), iar cerințele sunt clare.

Mai mult decât atât, elevii au de pe acum un program bine stabilit, chiar dacă e vacanță: sunt organizate excursii, se vor desfășura activități pe comunicare și creativitate, dezvoltare personală și stil de viață sănătos, minunile mediului înconjurător, știință și tehnică, dar și „Dragons' Den”. „Pentru realizarea activităților, operatorul trebuie să asigure spații adecvate petrecerii timpului liber, jocurilor specifice și activităților, atât în spații deschise (pe timp favorabil) cât și în spații închise (pe timp nefavorabil). Locația desfășurării taberelor va fi în zona Carpaților Orientali, de la Carpații de Curbură până în Obcinele Bucovinei”, se mai arată în licitație.

Foto cu caracter ilustrativ

Adauga comentariu