Super ofertă pentru „ghetuțe”. Mâine se face licitație cu repetiție pentru „Laminorul”, prețul de vânzare fiind cu 3 milioane de euro mai mic decât anul trecut. Cum arată interiorul fabricii

Terenurile, clădirile și bunurile care încă mai au preț la fabrica Laminor sunt scoase din nou la licitație publică. Mâine, cei interesați să devină proprietarii terenurilor întinse pe o suprafață de 261.539 mp, al construcțiilor (înșirate pe 58.354 mp), instalațiilor tehnice, stocurilor de marfă și a obiectelor de inventar sunt așteptați la București, acolo unde are sediul lichidatorul judiciar al STG STEEL, societatea care a cumpărat ultima oară fabrica. Totul este să dispună de bani, pentru că prețul de pornire al licitației este de 5.052.207 euro, sumă care nu include TVA-ul. Pare mult, însă anul trecut în august proprietatea se vindea cu peste 8 milioane de euro, tot la licitație.

Licitația va avea loc în data de 05.12.2019, orele 11:00 la sediul lichidatorului judiciar din București, str. Gara Herăstrau nr. 4, Green Court cladirea A, et. 3, sector 2. În caz de neadjudecare a activului, licitația se va repeta în data de 12.12.2019 la aceeasi locație și oră”, se arată în anunț.

Pe site-ul lichidatorului judiciar sunt date mai multe detalii, precum și poze din interiorul fabricii.

Proprietatea industrială este situată pe malul stâng al râului Milcov, în zona industrială sud a orașului Focșani, pe bulevardul București nr.80, paralel cu DN2, în vecinătatea unităților Vase Emailate, Insta Electric, Romseh Tools și Vincon.

Suprafața totală a incintei este de 261.448,40 mp, din care:

- Suprafață construită: 86.952,83 mp;

- Căi de transport, alei și platforme betonate: 67.070,78 mp;

- Suprafețe rețele: 14.652,50 mp;

- Suprafață liberă: 92.772,29 mp.

Procesele tehnologice, utilajele și instalațiile au drept scop laminarea țaglelor și blumurilor din oțel nealiat pentru obținerea diferitelor tipo-dimensiuni de sârmă și profile, în colaci și respectiv în bare.

Alimentarea cu energie electrică din sistemul energetic național se realizează în Stația de Racord Adânc de 110/6,3 Kv printr-un transformator TTUS-FS 25 MVA, 110/6,3 Kv. Distribuția energiei electrice se face din stația interioară 6,3 Kv a SRA prin 6 plecări ELC în 3 substații 6,3 Kv.

Aerul comprimat este asigurat de 2 compresoare elicoidale cu șurub de 19, respectiv de 23 Nmc/min, la o presiune de 7 barr.

Asigurarea apei pentru tratamentul termic, răcirea sculelor de laminare și a rolelor din cuptor se realizează din Gospodăria de apă, printr-un circuit închis cu instalații de decantare, filtrare, răcire și pompare. Apa este recirculată în proporție de 95%. Alimentarea cu apă se realizează printr-un branșament de la rețeaua orășenească de apă potabilă.

O parte importantă a pieselor de schimb, precum și prelucrarea sculelor de laminare se realizează pe mașini unelte universale din dotarea atelierului mecanic.

Verificarea și atestarea calităților fizico-chimice ale produselor se realizează în laboratoarele proprii autorizate.

Productivitatea proiectată a liniei de laminare este de 37,5 tone/ oră. Productivitatea medie realizată este de 20 tone/ oră. Capacitatea maximă de producție proiectată este de 220.000 tone / an.

Instalația tehnologică funcționează în regim continuu, 5 zile pe săptămână, în 3 schimburi. În anul 2015, societatea avea aproximativ 170 de salariați, cu un regim normal de lucru de 24 de ore / zi, 5 zile / săptămână”.

Adauga comentariu