Strategia PNL Vrancea pentru câștigarea primăriei din Suraia: și-a ras conducerea organizației și a desemnat un candidat înscris de un an în partid!

Strategia nechibzuită a PNL de a impune candidați pe criterii de prieteșuguri pare să ungă teribil osiile căruței social-democrate. În urmă cu doar câteva zile, la Suraia și-a lansat candidatura farmacista Maria Stroe, soția secretarului de stat Pompiliu Norocel Stroe, fost consilier județean. Evenimentul a fost mediatizat consistent pe paginile de socilaizare, fotografiile ilustrând o sală plină de oameni fericiți, aproape morți de nerăbdare să ajungă la urne pentru a vota candidata liberală Maria Stroe.


Problema de fond este însă alta. Cu această decizie luată la vârful PNL, partidul și-a „mâncat” de fapt conducerea organizației din comună. Maricel Palade, actualul lider al PNL Suraia, s-a văzut dat la o parte după ce a tras în partid mai bine de 10 ani. În ciuda rezultatelor obținute la europarlamentare și prezidențiale (peste 50%), s-a luat decizia înlăturării sale de la candidatură sub pretextul unui sondaj organizat pe bune. Locul său a fost luat de Maria Stroe, o femeie cu capricii politice înscrisă în PNL doar de un an, pe 3 martie 2019.


„În calitate de președinte al PNL Suraia am câștigat campaniile din 2019 cu procente peste 50 %. Acesta era unul din criteriile de analiză pentru a fi desemnat candidat. Un alt criteriu ar fi fost susținerea organizației locale, criteriu la care nu s-a mai apelat. În schimb, s-au făcut două rânduri de sondaje care au fost măsluite in mod grosolan, în interesul persoanei care până la urmă a fost desemnată. Știți și dumneavoastră cum se procedează , dacă vrei sa îngropi pe cineva faci un sondaj de opinie și rezolvi problema.


Urmare a deciziei luate, au avut loc anumite discuții între cei implicați. Redau una dintre aceste discuții. La întrebarea mea  „Doamnă, de ce ții mortiș să candidezi pentru primărie?" răspunsul a fost: „Acum e timpul meu! Trebuie să fiu primar patru ani pentru a bifa acest lucru în CV, spre a-l folosi pentru a urca în sus". Așa că trageți și dumneavoastră concluzia cât de mult o interesează soarta comunei noastre și a cetățenilor din Suraia. Nu am auzit să fi spus acest lucru în discursul de la lansare.


Pot să vă mai spun că în ultimă perioada se insistă ca eu și echipa mea să susținem această candidatură. De ce e nevoie de această susținere dacă sondajele arată așa de „bine"? Pentru a înlătura orice speculație vă comunic că acest lucru nu se va întâmpla și anunț că am renunțat la orice fel de candidatura pentru PNL Suraia și spun pas PNL și modului rușinos prin care acest partid înțelege să facă politică. Nu am gândit până acum ca voi putea ajunge vreodată să pot spune PSD = PNL dar realitatea o demonstrează. Ne vedem la urne!”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Organizației PNL Suraia, Maricel Palade.


Mai mult decât atât, liderul liberalilor surăieni ne-a spus că în spatele acestei „mașinațiuni” stă chiar actualul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, omul care conduce „de facto” PNL Vrancea. Dacă luăm în calcul și „glumița” potrivit căreia la „festivitățile” de lansare a Mariei Stroe au fost prezenți destui votanți PSD, ne-am putea face lejer o idee despre cum vor câștiga liberalii alegerile locale și parlamentare!

Probabil că în urma acestei „strategii” întreaga, ori aproape întreaga conducere a organizației va pleca din partid, orientându-se către țărmuri mai bune.

Adauga comentariu