Steagurile cumpărate pentru 1 Decembrie, insuficiente în Focșani. Primăria scoate alți 90.000 de lei pentru materiale tricolore

200 mii lei se vor scurge din bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 24 ianuarie 2019, Ziua Unirii Principatelor Române. Dar, pentru că orice cheltuială trebuie mai întâi aprobată, primarul Cristi Valentin Misăilă a inițiat un proiect de hotărâre prin care anunță că este nevoie să investim, din nou, în sărbătorirea unei zile importante din istorie. Mai ales că legea spune: „autoritățile administrației publice centrale și locale pot organiza și/sau sprijini logistic și material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile”.

Și, cum se poate, de ce nu? Mai ales că sărbătorim nu 100, ci 160 de la Unirea Principatelor. Ei bine, primarul nostru, al tuturor focșănenilor, ne spune - în acest proiect de hotărâre - că trebuie să cumpere din nou cocarde, fulare și stegulețe tricolore pentru participanții la acest eveniment, dar și că „este necesară pavoazarea festivă prin amplasarea de steaguri tricolore și ale Uniunii Europene, pe stâlpii de iluminat de pe străzile municipiului, fiind necesară achiziționarea unui număr de 500 de steaguri tricolore, 500 de steaguri ale Uniunii Europene și 1.000 de bucăți lance drapel din lemn, în valoare de 60.000 lei”.

În urmă cu nici o lună, primăria însă s-a „pavoazat” cu steaguri - atât ale UE, cât și ale României, pentru că a fost Ziua Națională. Iar steagurile fâlfâie încă - mai mult sau mai puțin - pe stâlpii din oraș. Ei, se pare că nu toate străzile au primit în dar steaguri, dat fiind că se mai dau alți 60 de mii de lei!

Întrucât aici, la Focșani s-a desăvârșit Unirea Principatelor Române considerăm că este absolut necesar ca data de 24 ianuarie să fie sărbătorită și prin organizarea unui simpozion, în valoare de 10.000 lei, la care vor participa istorici de marcă, recunoscuți atât pe plan național cât și internațional”, se mai arată în raportul primăriei.

Adauga comentariu