Startul pentru întărirea dreptei politice a fost dat! Semnarea primului protocol de colaborare între PNL și PNȚ a avut loc în Vrancea. Cătălin Toma (PNL) și Lilian Ilie (PNȚ) și-au dat mâna pentru întărirea opoziției pe plan județean!

Pentru prima oară în ultimii 18 ani, în Vrancea, filialele PNȚ și PNL și-au dat mâna, la propriu, încheind un protocol politic de colaborare. Inițiativa celor două formațiuni locale a avut loc cu acordul organismelor de conducere și este prima la nivel național. Cu toate acestea, liderii vrânceni nu exclud posibilitatea ca gestul lor să fie urmat și de alte filiale din țară. Protocolul a pornit de la ideea creării unui contrabalans la alianța PSD + ALDE din Vrancea și de a întări partea dreaptă a eșicherului politic dintr-un județ controlat de multă vreme de Partidul Social Democrat.


Înțelegerea politică a fost parafată cu o strângere de mână între președintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma și președintele PNȚ Vrancea, Lilian Ilie. Cei doi lideri locali au fost secondați de secretarul general Alin Robu (PNȚ) și prim-vicepreședintele daniel Moroșanu (PNL).


„Astăzi încercăm să facem un prim pas în ceea ce privește crearea și strângerea rândurilor în partea dreaptă, și de ce nu să fie în Vrancea. Din ce știm, la nivel național, suntem primii care am inițiat acest demers, acest protocol de colaborare. Lucrul acesta înseamnă o întărire la ideea de bază, și anume respectarea democrației în România. Dorința noastră, exprimată prin acest protocol, este ca la următoarele alegeri să avem rezultate din ce în ce mai bune și, de ce nu, să câștigăm tot ce înseamnă administrație locală și județeană în Vrancea”, a declarat presedintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.


Semnarea colaborării celor două partide locale presupune realizarea și consolidarea unei platforme politice în Vrancea, care să reprezinte opțiunile electoratului de dreapta atât pentru oamenii din județ cât și pentru vrâncenii care au rezidență în străinătate. „Trăim un moment important din viața celor două partide din Vrancea. În anul Centenarului ne dorim să dăm un mesaj comun de unitate pe partea dreaptă a eșicherului politic, o bună colaborare la nivel local și județean dar și la nivelul comunităților locale, să fim uniți împotriva PSD și ALDE”, a spus președintele PNȚ Vrancea, lilian Ilie.


Protocolul cuprinde șapte puncte pe axa viitoarei colaborări. Printre acestea se numără organizarea unor ședințe comune ale organismelor de conducere, colaborarea pentru identificarea abuzurilor săvârșite de actuala coaliție de guvernământ dar și în cadrul consiliilor locale pentru formarea de majorități, informarea și colaborarea în cadrul manifestărilor politice, culturale și sportive organizate la nivel județean printr-o atitudine comună de reprezentare.


Înțelegerea politică mai prevede și faptul că cele două filiale nu vor iniția trecerea membrilor de partid de la o formațiune la alta și că în cazul unor puncte de vedere divergente ale liderilor, „nu se va da din casă”, disensiunile urmând să fie rezolvate în bucătăria proprie. De asemenea, dacă „situația va impune o formă de colaborare în organizarea și desfășurarea alegerilor, protocolul va fi completat”.

 

Adauga comentariu