Start „bun” într-o profesie juridică: zece candidați pentru un post de judecător sau procuror vor să țină la secret din numele lor!

În ziua de azi a devenit un secret bine păzit chiar și un simplu nume. Și nu orice nume, ci chiar al aspiranților la o robă de judecător sau procuror, care vor susține examenul de admitere la Institutul Național al Magistraturii în această toamnă. Nu mai puțin de zece vrânceni au optat să le fie efectiv anonimizate numele și prenumele, iar în schimb să fie clasificați cu ajutorul codurilor. Însă clasificarea nu este una la întâmplare. Chiar dacă sunt simple coduri, acestea nu sunt puse în bloc, ci la litera la care ar fi trebuit să fie exact numele candidatului.

Situația nu este nouă, și la concursul de admitere în Baroul Vrancea un avocat wannabe a preferat să fie o simplă înșiruire de cifre. Restul de 11 și-au dat acordul însă pentru transparență.

Chiar dacă numele nu sunt neapărat cunoscute, iar cei care au verificat dosarele candidaților au văzut toate datele în clar, opțiunea unora a fost de a nu-și da consimțământul:

La INM și-au depus dosarele peste 40 de absolvenți de Drept din județ, cea mai parte la Tribunalul Vrancea. Printre aceștia se numără și copii ai magistraților și avocaților din județ. Concursul începe practic pe 9 septembrie, cu testul de verificare a cunoștințelor juridice, interviul e ultima probă - între 15 și 28 octombrie, iar pe 3 vor fi afișate rezultatele finale.

Adauga comentariu