Spre sfârșit de mandat, Fănică Popa dă „talpă” la accesarea de fonduri europene. Aproape 300.000 de euro vor fi canalizați pentru reabilitarea căminului cultural din Bolotești

Nu peste multă vreme, aproximativ un an, comuna Bolotești va avea o nouă instituție de cultură, nu pentru că ar mai avea una, ci pentru că vecgiul cămin cultural din localitate va fi renovat, reabilitat, dotat și predat la cheie administrației locale în calitate de beneficiar. Proiectul demarat la nivelul comunei va fi susținut dinvbani europeni prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.


Ultima dată când lăcașul de cultură a comunei Bolotești a „suferit” lucrări de renovare s-a petrecut în urmă cu 15 – 20 de ani. De atunci, micile lucrări de reparații nu au putut ține pasul cu necesitățile reale, astfel încât clădirea a pierdut bătălia cu timpul și a început să se degradeze treptat până a ajuns într-o stare deplorabilă.


În momentul de față, singurul edificiu de cultură din Bolotești se dărâmă pe el însuși. Anul trecut s-a încercat organizarea unor manifestări în clădire, dar, din cauza ploii, acoperișul ciuruit risca să transforme acțiunea într-un duș comun de mari dimensiuni.


„Ultima oară căminul cultural a fost renovat ultima oară acum 15-20 de ani iar acum se află într-o stare avansată de degradare. Copiii nu au unde să facă serbările, plouă prin acoperiș, practic este inutilizabil. Anul trecut am încercat să ținem câteva activități în el dar nu s-a putut. Dacă plouă afară, plouă și înăuntru. Când va fi gata, o să fie pus la dispoziție întregii comunități, pentru școli, grădinițe, există spații și pentru bibliotecă...”, ne-a spus primarul localității, Fănică Popa.


Întregul proiect de reabilitare, modernizare și dotare a căminului cultural va costa 271.000 de euro cu TVA, bani care vor fi folosiți, printre altele, pentru consolidare, înlocuirea tâmplăriei, a instalațiilor sanitare și rețelelor termice și electrice, pentru finisaje și amenajarea curții exterioare.


În afară de renovarea căminului cultural, până în acest moment, edilul localității se mai laudă cu două proiecte pe bani europeni, respectiv piața și asfaltarea unor drumuri comunale. Pentru viitor, Fănică Popa visează la ridicarea unei săli de sport și, absolut firesc, la mult mai multe asfaltări. Asta în condițiile în care iepurașul de Paște îi mai aduce un mandat.

 

Adauga comentariu