Spitalul Județean Vrancea încheie contracte cu toată lumea, însă are grijă și de favoriți. Zeci de mii de lei din bani publici se scurg constant către societățile „prietene”!

Spitalul Județean „Sf.Pantelimon” din Focșani scoate la licitație servicii de laborator, în vederea efectuării de analize medicale. Valoarea estimată a contractului este 1.697.896 de lei. Potrivit anunțului, cîștigătorul licitației urmează să efectueze analizele de laborator urgente, să aibă echipament corespunzător unei astfel de activități și personal calificat. De asemenea, laboratorul trebuie să fie gata „pentru funcționarea optimă 100% din timp, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, inclusiv în perioada sărbătorilor legale”.

Spitalul Județean Vrancea a mai scos din buzunarul de la spate al bugetului 117.890 de lei pentru achiziționarea de mașini de spălat și 662.671 lei pentru tifon, vată și leucoplast. Instituția spitalicească a mai contractat, la începutul acestui an, servicii de mentenanță informatică, plărite cu 42.665 de lei. În ceea ce privește achiziția de medicamente, Spitalul Județean Vrancea a alocat 2.341.635 de lei pentru achiziționarea de medicamente pentru hemofilie, 7.415.145 lei, sumă destinată achiziționării de medicamente pentru HIV-SIDA și 1.471.008 lei pentru Boala Fabry.

La capitolul cumpărări directe, printre altele, Spitalul Județean Vrancea a cumpărat plicuri pentru sterilizare în valoare de 12.000 de lei, filtre antibacteriane de unică folosință pe care a dat 4.000 de lei, cu același preț (4.000 de lei) achiziționând și o canapea de examinare electrică. De asemenea, spitalul a mai dat 10.450 de lei pentru insecticid, 6.400 de lei pe feșe gipsate și 8.000 de lei pentru costume medicale destinate sălii de operație.

Și pentru că ne aflăm în secolul 21, instituția spitalicească a investit serios în computere, monitoare și accesorii, obiecte cumpărate de la DATAPHONEDIVISION cu suma de 25.175 lei. O altă societate abonată la contractele cu spitalul județean este și QUATTRO IMPEX SRL care și-a adjudecat un contract de 15.462 de lei pentru „realizare rețea telemedicina CF DEV”. Și ce să vezi? Cele două firme sunt conduse de aceleași persoane, Emil și Rodica Stângă.

Cele două firme surori, frați sau mamă și tată, luați-o cum vreți, au mai obținut, de la începutul anului, 5 contracte (cumpărări de CD-uri, reparație imprimantă și copiator, cartușe toner) în valoare de 7 124 lei. Per total, din diversele contracte cu spitalul, în ultimele luni, cele două societăți au încasat 51.452 de lei doar prin cumpărări directe. Păi, o fi bine? O altă firmă favorită a Spitalului Județean Vrancea este CRINUL ALB SRL care a obținut 14 contracte în valoare de 7.545 de lei, în termen foarte scurt, de asemenea prin achiziții directe.

Adauga comentariu