Spitalul Județean a achiziționat 40 de concentratoare de oxigen, pe lângă cele 32 deja existente. Azi, Asociația Medicală Sf. Pantelimon a mai predat către unitatea medicală câteva astfel de aparate

Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” a primit astăzi sub formă de donație cinci concentratoare de oxigen, de la Asociația Medicală Sf. Pantelimon. Potrivit anunțului făcut de Asociație, cele cinci aparate au costat 22.000 de lei și au fost predate către Spitalul Județean - Secția Boli Infecțioase.

Aceste aparate nu sunt singurele din dotarea spitalului, însă în plină pandemie de coronavirus este nevoie de cât mai multe. Potrivit unui anunț făcut de Spitalul Județean, în această perioadă au fost achiziționate 40 de concentratoare de oxigen, în spital existând deja 32 de astfel de aparate.

Am achiziționat de asemenea 40 de paturi cu saltele și noptiere pentru a relocarea secțiilor din pavilionul Boli Infecțioase în Pavilionul Central, pentru a putea asigura bolnavilor de COVID-19 150 de paturi, pentru început.

Pentru luna martie, secțiile au primit echipamente și biocid suplimentar față de o lună normală, iar secțiile implicate în combaterea COVID-19 au primit permanent echipament specific.

Acum, spitalul are stoc de câteva mii de măști chirurgicale, măști cu filtru protecție, combinezoane, ochelari, vizete, capeline, biocid, dar continuăm să achiziționăm și să ne mărim cât de mult stocurile pentru săptămânile următoare, când se preconizează că valul de îmbolnăviri va crește și atunci consumul va fi enorm.

Am reușit și am finalizat zilele acestea achiziția de 15.000 măști chirurgicale, o parte au fost livrate, o parte urmează să fie livrată săptămâna viitoare, și a 1.000 de combinezoane. În câteva zile, în funcție de postarea în SICAP, finalizăm altă achiziție de 5.000 de combinezoane”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Județean.

 

 

Adauga comentariu