Speriat de poliție, un șofer care transporta ilegal lemn și-a abandonat camionul în mijlocul drumului și a luat-o la sănătoasa!

Timp de șapte zile, între 10 și 16 octombrie, IPJ Vrancea a desfășurat o amplă acțiune de control la societățile cu profil în exploatarea, transportul, prelucrarea și vânzarea lemnului. Echipajele de poliție au efectuat 115 controale, atât pe drumurile publice cât și la fondurile forestiere sau sediile firmelor, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 de lei.


Au fost și cazuri când poliția a trebuit să dea dovadă de vigilență extremă, întrucât unii dintre cei vizați au încercat să se sustragă verificărilor organizate de oamenii legii. Astfel, în timp ce se aflau pe raza comunei Nereju (DJ 205D), un echipaj de polițiști a luat în vizor un autocamion care transporta lemn și a pornit în urmărirea acestuia.


După un kilometru, șoferul camionului a virat pe un drum comunal, a sărit de la volan și și-a luat tălpășița încercând să scape de poliție. În graba sa de a fugi, el a abandonat mașina în mijlocul drumului, blocând circulația. Nu a rezolvat mare lucru pentru că a fost prins de oamenii legii după doar 30 de minute. Omul a recunoscut în fața polițiștilor că a fugit pentru că nu avea acte pe materialul lemnos din mașină.


După toată tărășenia, șoferul s-a ales cu dosar penal, cu permisul suspendat și amendă de 5.000 de lei. De asemenea, marfa sa (aproape 16 metri cubi de lemn) a fost confiscată de autorități. Mai trebuie spus că în urma controalelor desfășurate la nivel județean au fost confiscați aproximativ 63 de metri cubi de masă lemnoasă în valoare de 11.300 de lei.

 

Adauga comentariu