Sperăm că v-ați distrat la Ziua Europei. Ne-a costat peste 100.000 euro!

Centrul Cultural Vrancea a pus la dispoziția Știri de Focșani sumele cheltuite cu manifestările organizate săptămâna trecută, cu ocazia Zilei Europei, totalul ridicându-se în jurul a 100.000 euro. Cea mai mare sumă a mers la „Caravana Europei” - spectacol artistic și scenotehnică/ videotehnică, costul nefiind unul de neglijat: 363.661 lei, preț fără TVA. Am dorit să știm exact ce contracte s-au încheiat cu artiștii, dar nu am fost norocoși. După cum probabil știu focșănenii cu chef de petrecere, în municipiu au venit o sumedenie de cântăreți cunoscuți. Centrul Cultural ne-a informat însă că, la „spectacolul artistic organizat cu ocazia zilei de 9 mai, nu au fost încheiate contracte individuale cu artiștii”. Adică s-au dat bani, dar Centrul Cultural nu știe exact care e prețul pieței.

Singurii care au cântat gratis și au primit doar sincere mulțumiri au fost artiștii folclorici: „în ceea ce privește spectacolul Școlii Populare de Artă și spectacolul susținut de Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, organizarea acestora nu a implicat niciun cost din partea Centrului Cultural Vrancea”, ne-a comunicat prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul instituției.

Am aflat și că sumele nu au fost plătit așa, aiurea, ci în baza unei proceduri de achiziție publică „pentru atribuirea contractului de servicii de organizare a evenimentului 9 mai 2018 - Ziua Europei”. Așa a fost încheiat contractul 458 din 2 mai cu OMP Events SRL, valoarea acestuia fiind 398.000 lei fără TVA, respectiv 473.620 cu TVA. Firma este din Sibiu și nu este la prima afacere de acest gen cu instituții din Vrancea. Totuși pare că ceva nu e în regulă în afaceri:

Administratorul Ovidiu Ștefan Popică mai are în grijă și alte două asemenea societăți, toate prestând „activități suport pentru interpretarea artistică (spectacole)”. Bani să fie! Iar la Focșani, după cum am arătat, au fost. De acești bani, OMP Events a organizat 6 evenimente, pentru care Centrul Cultural a decontat. Pe căprării, Cross-ul Europei a costat focșănenii 1.501,6 lei fără TVA (adică apă plată, bandă tricoloră, diplome, medalii, tricouri inscripționate, sacoșe inscripționate. La Târgul Ofertelor Școlare s-au dus nu mai puțin de 10.259,4 lei (fără TVA): s-a editat o revistă, Ethosul Școlar, s-au cumpărat mape de buzunar, CD-uri, bannere, diplome, afișe, flyere.

Alți bani s-au dus la „Harta Europei”: 4.927 lei fără TVA pentru tricouri și sacoșe inscripționate, diplome, machete țări. Steluțele Europei a costat 3.428 lei fără TVA, adică tricouri și sacoșe inscripționate, diplome și macheta steagului UE. 6.523 lei fără TVA s-au dus la evenimentul Pedalând cu Stelele - medalii, diplome, tricouri, batoane energizante, fructe, apă plată, sacoșe, bidoane și numere ciclism. Dacă tragem linie la toate aceste sume, se observă că partea curată obținută de OMP Events a fost de 7.700 lei fără TVA.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu