Spectacol faraonic de 24 ianuarie în Focșani. 5.000 de oameni vor fi aduși din județ pentru a fi prezenți în Piața Unirii!

Pe 24 ianuarie se împlinesc 160 de ani de la unirea celor două Principate Românești: Moldova și Țara Românească, cifră rotundă care trebuie onorată cum se cuvine de autoritățile municipale și județene. În acest sens, Consiliul Județean Vrancea este gata să aloce suma de 1.384.950 de lei, adică aproape 300.000 de euro, societății care se va încumeta să pregătească spectacolul din Piața Unirii, cu tot ce însemnă asta.

Așadar, prestatorul de servicii, oricare ar fi el, are sarcina de a organiza și asigura logistica pentru celebrul, de acum, moment evocator, în care cetățenii adunați în Piața Unirii vor exulta la discursurile domnitorilor, la poezia recitată de Dichiseanu sau la sceneta cu domnitorul Cuza, Kogălniceanu și Moș Ion Roată.  Cu același prilej îi vom vedere ori revedea în carne și oase pe Paula Seling, Veta Biriș, Mihaela Rădulescu, Gheorghe Zamfir și alții.

Tot în sarcina prestatorului (încă neidentificat) cade procurarea unei calești și a zece cai și asigurarea a 70 de persoane îmbrăcate în haine de epocă (țărani, boieri, militari, oameni simpli etc) pentru figurație, ceea ce înseamnă că momentul evocator va fi unul absolut fabulos, de pierderea subită a laringelor.

Căștigătorul licitației va răspunde de toate cheltuielile realizării respectivului moment: onorarii, transport, cazare, masă, plata artiștilor, prezentatorilor și așa mai departe.

Un alt punct de cotitură în ziua de 24 ianuarie va fi dineul oficial, dineu la care oamenii de rând nu au acces, tocmai din acest motiv. La ospățul pantagruelic vor participa 300 de persoane pe care vor trebui hrănite zdravăn, misiune ce va aparține firmei organizatoare. Aceeași societate va asigura băuturi reci și calde, alcool, apă, gustări și cafea pentru 200 de persoane – oficiali invitați să petreacă (că n-or munci) pe 24 ianuarie la Focșani.

Va fi ceva epopeeic în Piața Unirii din Focșani. Oficial, organizatorul manifestărilor are sarcina de a aduce în buricul târgului nu mai puțin de 5.000 de persoane din întreg județul. Dacă mai punem la socoteală și cele câteva mii de oameni din Focșani...ne iese de un miting serios. Voință să fie!

În încheiere trebuie să vă rămână în memorie următoarele lucruri: manifestările din Piața Unirii, dineul oficialităților (cei 300), cadourile, invitațiile și... restul înseamnă 300.000 de euro de la bugetul județului, plus încă 50.000 de euro din bugetul primăriei. Asta ca să vă gândiți la final că cele câteva ore pe care le-ați petrecut înghețînd în Piața Unirii au costat amărâtul nostru de județ 350.000 de euro, sumă pe care, suntem siguri, fiecare dintre voi ați fi cheltuit-o în alte scopuri pentru Vrancea.

 

Sursa foto: CJ Vrancea

 

 

 

Adauga comentariu