Spectacol de excepție la Ateneul Popular Focșani. Dinu Lipatti în interpretarea muzicienilor Ștefan Doniga și Diana Jipa

Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia” din Focșani va găzdui vineri, 2 noiembrie, un spectacol de excepție susținut de tinerii muzicieni Ștefan Doniga și Diana Jipa. Evenimentul face parte dintr-o proiect mai amplu menit să scoată la lumină operele celebrului compozitor Dinu Lipatti, considerat cel mai mare pianist român și unul dintre cei mai imortanți din lume.


Proiectul inițiat de pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa se derulează pe parcursul Centenarului marii Uniri și are ca scop restituirea lucrărilor lui Dinu Lipatti tuturor iubitorilor de muzică din șase orașe ale țării. Inițial, cei doi au înregistrat un disc intitulat „Dinu Lipatti – compozitorul, înregistrări în premieră” pe care îl vor face cunoscut în cadrul unui turneu de anvergură în orașele Brăila, Giurgiu, București, Focșani, Cluj și Satu Mare.


În cadrul aceluiași proiect, demarat pe 29 octombrie la Brăila, vor fi distribuite 500 de exemplare ale CD-ului în școli, biblioteci și centre culturale din țară și străinătate. Repertoriul tinerilor muzicieni plecați în turneul național va cuprinde „Compozițiile Micului Dinu”, „Sonatina pentru vioară și pian”, „Nocturna pe o temă moldovenească”, „Nocturna în fa diez minor” și alte lucrări muzicale aflate pe CD-ul de promovare.


Ștefan Doniga și Diana Jipa vor urca pe scena Ateneului Popular din Focșani vineri, începând cu ora 19.00.

 

Sursa Foto: Facebook

 

 

Adauga comentariu