Spargeri de mașini pe bandă rulantă, „opera” unui minor de 14 ani. Forța portierele cu un cuțit, păzit de alți doi complici

Nu mai puțin de 18 mașini a spart un puștan de 14 ani, toate faptele fiind comise în luna ianuarie a acestui an, pe diferite străzi din municipiu. Cezar George V. are domiciliul în Tulcea, însă de fapt locuiește în Focșani. Și, când a venit în municipiu, în bagajul său a mai adus ceva: tehnica de a forța yalele portierelor cu un cuțit, abilitate pe care a deprins-o în Tulcea - după cum singur a mărturisit. Prima faptă probată de anchetatori este din 3 ianuarie, însă până pe 6 ale aceleiași luni tânărul ar fi spart în total 11 mașini, de unde a luat diverse bunuri sau bani.

Ulterior acestei date, puștiul și-a făcut prieteni de aceeași vârstă, care au părut încântați de metoda ușoară cu ajutorul căreia amicul lor făcea rost de bani. Așa că pe 9 ianuarie a mers cu unul dintre aceștia la un magazin, de unde au luat un cuțit nou pe care să îl folosească pentru spargeri. Puștanul acesta a scăpat însă de brațul lung al legii, dat fiind că avea doar 13 ani, așa că nu răspunde penal. Însă ceilalți doi amici de-ai tânărului inculpat au fost la rândul lor trimiși în judecată.

Cei doi, Vlăduț Mădălin S. (14 ani) și Iustin Lorenzo C. (15 ani), vor fi judecați pentru complicitate la furt calificat. Astfel, cei  doi sunt acuzați că i-au păzit spatele lui Cezar George V. cât acesta era „ocupat” cu mașinile parcate. Mai mult decât atât, cei trei împărțeau „prada” după fapte. În timpul anchetei, cei trei au recunoscut ceea ce făcuseră. Cu toate că a fost prins, Cezar George V.  a continuat însă să comită fapte penale, iar în prezent este judecat într-un alt dosar.

Adauga comentariu