Soprana Angela Gheorghiu, înconjurată de fani la sesiunea de autografe pe cel mai recent album: Plaisir d’amour

Librăria Humanitas de la Cişmigiu a fost vineri gazda unui eveniment de excepție. Renumita soprană Angela Gheorghiu, originară din Adjud, s-a întâlnit cu fanii săi în cadrul unei sesiuni de autografe pe cel mai recent album al său, Plaisir d’amour. Albumul a fost înregistrat în 2018 la Londra, la St Paul’s School, și este lansat de casa britanică Decca Classics, pe 15 noiembrie 2019. Pe copertă apare și numele unei alte românce cu o carieră internațională, pianista Alexandra Dariescu.

Plaisir d’amour reunește 23 de piese pentru voce și pian și, după cum spune și titlul, tema comună este iubirea. Titlul albumului este dat de o piesă făcută celebră de Elvis Presley, Mireille Matthieu și Nana Moskouri, un cîntec de Jean Paul Martini, compozitor francez care a trăit între 1741 și 1816. Angela Gheorghiu interpretează cîntece românești de George Ștephănescu și Tiberiu Brediceanu, melodii franceze de Claude Debussy, Gabriel Fauré, Jean Philippe Rameau și Reynaldo Hahn, arii, cîntece și canzonette italiene de Giovanni Paisiello, Vincenzo Bellini și Paolo Tosti, lieduri de Richard Strauss, romanțe ruse de Serghei Rahmaninov, cîntece semnate de spaniolul Fernando Obradors și brazilianul Heitor Villa Lobos. 

Angela Gheorghiu este una dintre cele mai renumite cântărețe de operă din lume, făcându-și debutul international în 1992 la Royal Opera House în La Bohème. Tot în 1992 a debutat la Metropolitan Opera New York și la Opera de Stat din Viena, în timp ce la Royal Opera House a cântat pentru prima dată La Traviata în 1994. Nu este prima colaborare cu casa britanică de discuri. Primul ei contract exclusiv a fost semnat cu Decca, în 1995.

Adauga comentariu