Șoferul microbuzului lovit de tren în Buzău este din Focșani. Acesta este în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de recuperare

Autorul accidentului de la trecerea de cale ferată din județul Buzău ar fi focșănean, scrie presa locală din județul vecin. Bărbatul de 50 de ani conducea microbuzul lovit în plin de tren aseară, în urma căruia trei oameni au murit pe loc și alți 13 sunt răniți. Trei dintre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale sunt în stare gravă, printre aceștia și șoferul focșănean. Acesta a fost internat în stare gravă la secția ATI a Spitalului Județean Buzău, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele ca acesta să își revină. 

Accidentul s-a produs pe DN2 E85, la trecerea peste cale ferată de la Bâlhacu, din comuna CA Rosetti. Din primele informații, se pare că șoferul microbuzului ar fi adormit la volan în momentul în care trebuia să traverseze calea ferată. Cincisprezece pasageri se aflau în microbuzul care se îndrepta spre Tișița. Nu au mai ajuns la destinație: microbuzul a fost lovit în plin de trenul Interregio București Nord - Galați și târât câteva sute de metri pe șine. Victimele sunt din Brăila, Galați și Vrancea și se întorceau din străinătate.

Autoritățile au pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au fost dislocate pentru a acționa la descarcerarea, trierea și acordarea primului ajutor victimelor peste 20 de echipaje cu 14 ambulanțe SMURD și SAJ, 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de stingere, 1 Punct Medical Avansat și 2 autospeciale de intervenție operativă.

Sursa Foto: Reporter buzoian

Adauga comentariu