Societăți sancționate de DSV Vrancea pentru condiții improprii de depozitare a alimentelor!

Pe parcursul lunii februarie, Direcțiile sanitar veterinare din țară au efectuat peste 9.300 de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în industria alimentară. Au fost vizate societăți din domeniul fabricării produselor  de morărit și panificație ori a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice. Nu au scăpat de vizita inspectorilor DSV nici depozitele de alimente, semințe, legume și fructe. În Vrancea, autoritățile au controlat peste 70 de unități economice.

„Verificările din județul nostru au urmărit respectarea normelor sanitar-veterinare, respectiv calitatea spațiilor  în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate dar și a celor de depozitare, materii prime sau finite. De asemenea, s-a mai mers pe controlul dăunătorilor, a condițiilor de igienă și funcționare a unităților”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al DSV Vrancea, Adrian Rădulescu.

Din unitățile care ăși desfășurau activitatea în domeniul industriei alimentare s-au prelevat probe, urmărindu-se valorile admise ale pesticidelor, contaminanților și a altor substanțe interzise. Pe raza județului au fost controlate 71 de societăți, două dintre acestea prezentând abateri în ceea ce privește depozitarea alimentelor de origine animală și nonanimală. Agenții economici au fost sancționați cu 2.000 și, respectiv, 5.000 de lei.  

Adauga comentariu