Societatea care se ocupă de împădurirea Parcului Memoriei Naționale RoMândria va monta și gardul de împrejmuire

S-a terminat cu imaginea bucolică a animalelor domestice care pasc liniștite un fir de iarbă și câteva frunze de stejar în Parcul Memoriei Naționale. În câteva luni, toată suprafața de la Mărășești a RoMândria va fi împrejmuită, dat fiind că autoritățile județene au încredințat direct contractul aferent către societatea craioveană Terra Silva, care alături de Terra Forest compune asocierea de firme care se va preocupa cu simț de răspundere de plantarea ultimilor puieți de stejari. Asociere pe hârtie, dat fiind că ambele societăți au același administrator și obiect de activitate, iar Terra Silva este unul dintre asociații Terra Forest. Măcar de s-ar face treabă, pentru că bani, slavă domnului, se dau gârlă.

De exemplu, numai pentru gard Consiliul Județean Vrancea va da 62.451,97 euro: 7.526 de metri, fiecare metru de gard costă 39,52 lei. În încredințarea directă se arată însă că „valoarea finală a unui metru liniar de gard va fi stabilită cu încadrarea în valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă după rularea listelor de cantități în programul propriu de devize”.  Asta poate însemna orice.

 

La finele anului trecut, serviciile de împădurire a suprafeţei de 53 de hectare cu 238.500 puieţi de stejar şi serviciile de întreţinere permanentă a culturilor forestiere de pe 74,44 de hectare, „până la realizarea stării de masiv (şase ani de la plantare)au fost atribuite asocierii Terra Silva - Terra Forest cu 7.518.525,2 lei. Înființarea Parcului Memoriei Naţionale „Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate“ de la Mărășești a fost finanțat de Guvernul Tudose în 2017, valoarea estimată atunci fiind de aproximativ 2 milioane de euro.

Adauga comentariu