Social democratul Nistoroiu, contre cu primarul în ședința de Consiliu Local „Nu știu dacă dumneavoastră, în calitate de consilier local, puteți să contestați ceea ce aprobă niște specialiști. Dacă aveți interese personale, spuneți-mi!”

Primarul Cristi Valentin Misăilă nu a avut parte de o ședință de Consiliu Local liniștită nici la început de an. Surprize, surprize, contestarea unui proiect inițiat de acesta a venit nu din partea opoziției din legislativul focșănean, ci chiar din partea unui coleg de partid. Consilierul Alexandru Nistoroiu (PSD), a avut ceva de comentat la unul dintre proiectele care priveau aprobarea Raportului consultării și informării publicului privind documentația P.U.Z. și aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Atragerea în intravilan a suprafeței de 12.294,00 mp și schimbarea destinației din garaj utilaje agricole în spațiu pentru procesare deșeuri industriale și atelier mecanic”.  

Discuțiile pe marginea problemei ridicate de consilierul Nistoroiu au fost de altfel cele mai aprinse. „Cred ca acest proiect nu este oportun pentru cetățenii din zona respectivă, fiind mai multe PUZ-uri aprobate. Cred că acele deșeuri i-ar afecta pe cei din zona respectivă. Iar respectivul ar trebui să vină să ne mai lămurească”, a atras atenția timid social democratul.

Cum era de așteptat, primarul a explicat de ce proiectul a ajuns așa pe ordinea de zi. „Să știți că acest Planul Urbanistic Zonal a trecut prin toate procedurile de aprobare, inclusiv în cadrul Comisiei tehnice de amenajare și urbanism a Municipiului Focșani. Inclusiv a fost postat pe site-ul primăriei timp de 25 de zile, așa cum prevede legea, și nu am primit niciun alt punct de vedere din partea niciunui cetățean din acea zonă. Și nici a altor cetățeni din Municipiul Focșani. Oricum este o zonă periferică și pentru activitatea pe care o vor derula trebuie să obțină toate autorizațiile și avizele necesare de la instituțiile abilitate. Nu cred eu ca Agenția pentru Protecția Mediului va încălca legea și va da o autorizație pentru o activitate care să fie poluantă sau care să deranjeze vecinii din acea zonă. Noi practic aici supunem aprobării atragerea în intravilan, nu autorizăm activitatea. Să fie foarte clar! Nu știm deocamdată ce tip de procesare de deșeuri industriale se va realiza acolo. Asta urmează să fie autorizată de Agenția pentru Protecția Mediului”, a punctat primarul.

Cu toate acestea, contrele nu s-au oprit aici, iar Nistoroiu a continuat, atrăgând atenția că poate locuitorii de acolo ar trebui consultați. Nu știu dacă dumneavoastră, în calitate de consilier local, puteți să contestați ceea ce aprobă niște specialiști într-o comisie tehnică. Dumneavoastră votați oportunitatea. Dacă aveți interese personale, spuneți-mi!”, s-a supărat primarul.

Domnul practic a mințit atunci în comisie, spunând că pe o rază de 500 de metri nu e nicio casă. Dacă mergem la fața locului, la 20 de metri există solar, case... ”, a continuat Alexandru Nistoroiu. În discuție a intervenit însă și specialistul primăriei, care a subliniat că Poliția Locală a verificat zona și a informat printr-o adresă că cele trei imobile din zonă sunt de fapt anexe agricole, și sunt în extravilan.

Aparent, nimeni nu a fost în asentimentul lui Nistoroiu, însă când s-a trecut la vot, doi consilieri s-au abținut: pe lângă Alexandru Nistoroiu, și Mihai Nedelcu a trecut peste votul unanim al colegilor PSD. Moment greu de crezut, chiar și pentru președintele de ședință, Ionuț Mersoiu, care a întrebat de două ori cine este pentru aprobarea proiectului.

Adauga comentariu