SMURD Vrancea sub deviza „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”

În urmă cu nouă ani lua naștere Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) în județul Vrancea. Pe parcursul acestei întregi perioade de timp, echipele noastre de paramedici au fost prezenți la datorie zi și noapte, 24 de ore din 24. Practic, în urma unei statistici făcute la nivelul serviciului, a reieșit că acestea au interveni în aproape 30.000 de cazuri medicale în ultimii nouă ani.


„Primele echipaje de paramedici vrânceni au fost operaţionalizate în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud la începutul lunii februarie 2010, iar după doi ani, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a devenit funcţional şi în cadrul subunităţilor de pompieri din Vidra şi Panciu”, a cominicat Departamentul de Relații cu Presa din cadrul ISU Vrancea.


În momentul acesta, SMURD Vrancea poate acționa cu patru ambulanțe tip B2, o autospecială de transport personal și victime multiple și două autospeciale de descarcerare. Peste acestea, SMURD a primit în luna decembrie două noi ambulanțe 4x4 de tip B, autovehicule necesare creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul unor situații de urgență sau a dezastrelor colective.


Potrivit acelorași date statistice, numărul intervențiilor echipajelor SMURD Vrancea a crescut constant în ultimii ani, odată cu întreaga responsabilitate ce decurge de aici. Astfel, în anul 2018, salvatorii noștri au dus la bun sfârșit 4.152 de intervenții, față de doar 1.618, atât câte au fost înregistrateîn 2010 când SMURD Vrancea era format numai din două echipaje.  

 

Adauga comentariu