Slobozia Ciorăști - abateri financiar-contabile ce depășesc jumătate de milion de euro!

Primăria Slobozia Ciorăști, administrată gospodărește de Elena Gîrneață, a ieșit destul de șifonată în urma acțiunii de audit derulată de Camera de Conturi Vrancea pentru anul 2017. Potrivit raportului instituției de control, în urma verificărilor, prejudiciile constatate au fost de 288.000 lei în timp ce abaterile financiar-contabile s-au dus la 2.395.000 de lei, adică un total de 2.683.000 de lei, ceea ce ar însemna 564.533 de euro.


Cele mai mici abateri – 58.000 de lei -  au fost găsite la modul cum a înțeles primăria să încaseze veniturile bugetare. Aici s-a semnalat faptul că nu au fost organizate anumite proceduri de executare silită pentru recuperarea creanțelor și că în registrul agricol existau anumite neconformități.


În ceea ce privește calitatea gestiunii economico-financiare, echipele de control au decis că neregulile s-au ridicat la 288.000 de lei. Cele două abateri,căci doar de atâtea vorbim, au constat în „achitarea unor drepturi în bani, negociate în mod nelegal prin Contractul colectiv de muncă” și inventarierea după ureche a unor investiții în curs de execuție.


Cele mai mari bătăi de cap au fost la capitolul datelor din situațiile financiare. Abaterile au depistate au foct evaluate la 2.337.000 de lei (491.730 euro), sumă care nu prea e de neglijat, având în vedere că vorbim totuși de puterea financiară a unei comune din Vrancea.


Așadar, organele de control au considerat că „obligațiile de plată ale contribuabililor nu au fost individualizate în titluri de creanță emise în condițiile legii, respectiv decizii de impunere transmise acestora”. La asta s-a adăugat și faptul că unele datorii (ale unor terți) au fost diminuate fără documente justificative, adică mai pe românește, pe ochi frumoși.

 

Adauga comentariu