Site-ul Primăriei Straoane „ne spune nimic”. C-așa vrea primarul!

Cu toții știm că majoritatea primăriilor din județul Vrancea nu stau bine la capitolul prezentare pe site dar după ce am intrat pe comunastraoane.ro, ne-am spus că mai rău nu se poate. Încă de la primul click ne întâmpină două pozișoare, făcute cine știe când, probabil odată cu realizarea paginii web. Una dintre fotografii înfățișează doi stâlpi de lemn scorojiți care au fost, după toate aparențele, vopsiți în roșu, galben și albastru, ce sprijină între ei o tablă pătrată și decolorată de ploi ce ne urează tern și bicolor, în roșu și negru, că suntem bine veniți în Straoane. Dedesubt, pe o burtieră albastră, semitransparentă, cineva a scris, probabil la sfatul primarului, că „avem în plan dezvoltarea continuă a localităților noastre”. Păi dacă au grijă de localități cum au grijă și de site...ne-am lămurit!

Cea de a doua fotografie, mai chipoasă, ne introduce într-o atmosferă plăcută, de vară, cu o alee străjuită de două bănci vopsite tricolor, în culorile naționale. În fine, dacă ne luăm după sloganul din dreapta sus a paginii – „un etalon de organizare și administrare internă” – ar fi trebuit să rămânem crăcănați de uimire de modul în care este structurată pagina web. În schimb, putem afirma cu mâna pe inimă că realizarea acesteia pare făcută de un copil de clasa a doua, mai molcuț la minte.

În centru, sub anunțul roșiatic și morocănos „Bine ati venit pe pagina web a comunei Straoane” , se află un scurt istoric al localității iar în dreapta, pentru navigatorul năuc, sunt înșirate, unele sub altele, destinațiile de navigare: „acasă”, „istoric”, „statutul comunei”, „obiective”, „economie”, „galerie imagini” și „contact”. Să le luăm pe rând. La „repere istorice” aflăm în amănunt care sunt localitățile comunei și o descriere istorico-geografică a fiecăreia dintre ele. În ceea ce privește „statutul comunei”, ni se înșiră plicticos tot felul de date statistice prevăzute în legislația de specialitate poate, la urma urmei, nu lipsite de interes dacă ar fi fost abordate alt fel.

Următoarea oprire o facem la „obiective”, unde ni se descrie pe larg, ca o lecție de istorie, cele șapte posibile puncte de interes turistic ale comunei. În pagina „economie” ni se „predau” agricultura, viticultura, pomicultura, silvicultura și zootehnia localității, completate cu ocupațiunile de bază ale băștinașilor. La „galeria de imagini” e lesne de închipuit ce putem vedea, iar la contact aflăm un telefon fix, un număr de fax, adresa de e-mail precum și un formular de contact rapid.

În partea din stânga jos ne sunt furnizate adrese utile ca acelea a CJ Vrancea, Primăria Vrancea (care chiar dacă nu se deschide ne dă informația halucinantă că județul Vrancea a fost reorganizat ca o primărie mai mare. Oare ce-o fi zicând președintele primarului, Marian Oprișan?), Președinția României etc.

 Mai jos, avem, în sfârșit, ceva cu adevărat util pentru ziariști dar și pentru cetățenii curioși: declarațiile de avere. Dăm click și stupoare! Toate documentele sunt completate, fără excepție, în anul 2008. Nimic despre bugetul comunei, nimic despre investiții sau hotărâri de consiliu local, absolut nimic despre documentele publice sau achiziții, nici măcar declarațiile de interese nu sunt pe site! Bine că aflăm de pe prima pagină, jos în dreapta, că în anul de grație 2007 a fost finalizat proiectul de alimentare cu apă.

 Nu că n-ar fi important dar suntem în 2018 și alții se gândesc cum să terraformeze planeta Marte. Orice fel de informație legată de activitatea reală din Primăria Comunei Straoane „nu numai că nu există, dar lipsește cu desăvârșire”! Are primarul ceva de ascuns sau e vorba doar de durutul în șpiț a primarului PSD? Oricum ar fi, promitem să revenim cu amănunte despre cum este condusă cu adevărat localitatea.

Adauga comentariu