Sistemul RO-ALERT va fi testat și în Vrancea. ISU avertizează cetățenii să nu intre în panică la primirea textului!

Sistemul RO-ALERT va fi testat astăzi (21 septembrie) și în Vrancea. Mesajul va fi trimis în zonele a patru localități, respectiv Panciu, Vidra, Soveja și Năruja, în intervalul cuprins între orele 10.00 și 12.00. După amiază, între 17.00 și 19.00 același mesaj va fi trmis către un areal din municipiul Focșani.


Reamintim că sistemul RO-ALERT este destinat transmiterii mesajelor de tip Cell Broadcast, acestea fiind concepute pentru alarmarea și avertizarea populației în situații de urgență, tocmai pentru ca cetățenii să-și ia toate măsurile de eutoprotecție necesare. În fapt, mesajul va fi recepționat de telefoanele mobile ale tuturor celor aflați în zona de transmisie a semnalului și care au opțiunea configurată pe aparat. Astfel, pe display-ul telefoanelor va apărea textul „acesta este un mesaj pentru testarea sistemelor RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Textul va fi semnat de ISU Vrancea.


Primirea mesajelor de avertizare nu atrage costuri ori taxe suplimentare pentru utilizatori. De asemenea, ISU Vrancea atrage atenția că mesajele care vor fi recepționate astăzi au rolul doar de a testa aplicația și că cetățenii care primesc mesajul nu trebuie să intre în panică întrucât este vorba doar de un exercițiu.

 

Adauga comentariu