Singurul procuror care soluționează dosare în Panciu vrea din nou să se pensioneze. Sediul în care lucrează acesta a fost inaugurat în 2011 de Kovesi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu rămâne gol. Singurul procuror care lucrează aici, soluționează dosare, merge în instanță și conduce unitatea vrea, din nou, să se pensioneze. Mâine, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuție „cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a procurorului Marinel Ifrim, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, delegat prim procuror al acestei unităţi de parchet”. Nu este pentru prima dată când procurorul Ifrim vrea să părăsească sistemul. Anul trecut, în august, Marinel Ifrim a făcut o cerere similară care urma să fie discutată de CSM. Numai că, la doar câteva zile, acesta a renunțat la solicitare, iar Plenul doar a luat act de voința sa.

În acest moment, dosarele înregistrate la unitatea din Panciu sunt într-adevăr preluate și soluționate de procurorii din Focșani. Și, cel mai probabil, dacă procurorul Ifrim își va menține cererea de pensionare, pe postul de prim procuror va fi delegat un magistrat de la județ. Procurorul Ifrim ne-a declarat că este decis de această dată să încheie cariera de magistrat, singura concesie fiind aceea că va sta să își ducă la capăt delegarea, până în decembrie. „Sunt cam trist, dar efectiv nu mai pot. De trei ani lucrez singur, nu sunt oameni. Am fost chiar și cinci la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu. Dar acum eu merg în instanță, eu fac urmărirea penală. Programul meu începe de la 8 și se termină... la noi nu se termină dosarele niciodată. Au fost dăți în care am stat la birou și până la 2 noaptea. Și vreți să vă mai spun ceva? Din promoția mea, când am terminat în 90, nu mai lucrează decât doi colegi: unul la Parchetul General, altul la Înalta Curte”, ne-a spus prim procurorul de la Panciu. Am aflat și că Marinel Ifrim are 56 de ani și a fost numit procuror în 1995, odată cu foștii săi colegi de la Panciu - Costică Ciolan și Sorin Sava, care s-au pensionat între timp. De remarcat că la această unitate de parchet și-a început cariera și actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader. E drept, când Parchetul din Panciu funcționa în vechiul sediu, pentru că în urmă cu câțiva ani, Ministerul Public a investit într-un sediu nou pentru cea mai goală unitate de parchet din județ. În 2011, la inaugurarea noului sediu participa atât Laura Codruța Kovesi, cât și ministrul Toader. „Eu am fost înainte avocat și chiar l-am prins două luni pe domnul Tudorel Toader aici, când am fost numit pe post la parchet”, ne-a mai spus procurorul Ifrim.

În 2010, procurorul Ifrim părea și că vrea să schimbe roba de procuror: făcuse o solicitare de a fi numit judecător, respinsă în octombrie de către Plenul CSM. În toți acești ani, procurorul nu a adunat cine știe ce avere. De ani buni are aceleași două apartamente, cel mai recent cumpărat în București, în 2005. După suprafață, 17 mp, intuim însă că e vorba despre o garsonieră. Mai are procurorul și două mașini și cam atât. Ca procuror, a încasat în tot anul 2016 suma de 127.027 lei: indemnizația de prim la Panciu și drepturi salariale din hotărâri judecătorești. Cea mai veche declarație de avere o regăsim pe site-ul CSM și datează din 2005. Pe anul 2004, procurorul nota câștiguri de 249.163.956 lei, dar și datorii: două împrumuturi de 5.000 și respectiv 8.500 de euro, ambele contractate în 2005 și scadente în 2009. Mașina cu care circula procurorul era o Dacia 1310, care va apărea mulți ani în declarațiile de avere. Tot din aceeași sursă aflăm că apartamentul din Panciu, cumpărat în 1992, avea o valoare de impozitare de 430 milioane lei vechi.

Sursa Foto: ZdV

Adauga comentariu