Singurul consilier PSD „cu coaie” este o femeie: medicul Mariana Miron nu mai vrea să facă parte din legislativul focșanean. În locul său vine un cadru didactic

Legislativul focșănean s-a tot schimbat la față de la alegerile din vara lui 2016 încoace. Au plecat unii consilieri, au venit alții. În ceea ce privește consilierii locali PSD, plecarea acestora a avut strânsă legătură cu obținerea unor posturi mai bune, cu salarii atrăgătoare. Nimeni nu a mai pomenit până acum ca un consilier local să plece cum a ales să o facă medicul Mariana Miron. Luna trecută, după ce a lipsit de la câteva ședințe consecutive, medicul - consilier local și-a depus demisia. Decizia acesteia vine, cel mai probabil, ca urmare a circului continuu din Consiliul Local Focșani: ba o parte, ba cealaltă are ceva de reproșat și de urlat în gura mare, iar replicile nu lipsesc. De multe ori ședințele în asta constau. Nu că nu ar mai fi intelectuali în CL Focșani, care ar putea să se dezică de ceea ce se întâmplă acolo. Dar toți aleg să stea în poziția ghiocelului în fața liderului de partid și să ducă circul mai departe. Bravo, doamna Miron!

După înregistrarea demisiei, primarul Cristi Misăilă a introdus un proiect de CL prin care solicită ca legislativul focșănean să constate încetarea mandatului de consilier local al doamnei. De aici, locul va fi declarat vacant, iar următorul proiect de hotărâre este previzibil: „validarea mandatului de consilier local al doamnei Balaban Elena Luminița, supleant pe lista Partidului Social Democrat la alegerile autorităților administrației publice locale”. Doamna a așteptat ceva până să prindă acest fotoliu, pe care l-a părăsit de altfel în 2016, după patru ani de... stat. Aflată pe listă la poziția 13, a fost aranjată între timp membru în consiliul de administrație al Parking SA, societate subordinea CL. A dumneaei cât de curând, cum ar veni. Problema este însă alta: pentru a ateriza la Parking, a jurat că nu vrea să audă de politică și că a venit singură în gașcă:

În urmă cu câteva zile, PSD însă a căutat temeinic și a găsit-o înregimentată:

 

Doamna este la fel de pregătită ca mulți alții. Pentru politică și cam tot ce urmează: a fost inspector general adjunct a IŞJ, iar acum conduce Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani. Luminița Balaban este aceeași care, în 2016, nu a reușit să ia examenul pentru concursul de școală. Tot domnia sa este fost membru al aceleiași societăți Parking (în perioada martie – august 2017), dar și la Transport Public (2011 – 2013, în vremea când era inspector general adjunct).

Adauga comentariu