Siegfried Mureșan nu recunoaște candidaturile liberalilor Vasile Blaga și Rareș Bogdan la europarlamentare: „N-am venit cu nici o listă!”

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a dat astăzi o raită prin județul Vrancea, poposind o vreme și la Focșani. În fapt, tânărul politician a sosit de dimineață pentru a participa la inaugurarea sediului PNL din comuna Milcovul, pe „moșia” primarului social-democrat Mihai Neață. După ce a stat cu sătenii la taclale, punând comuna la cale, europarlamentarul a venit în capitala județului acolo unde, conform programului, ar fi trebuit să se întâlnească cu focșănenii.


Spre ușoara noastră dezamăgire, Siegfried Mureșan a făcut exact ce face un politician  de 1 martie: a dat flori cucoanelor pe stradă. Însoțit de conducerea locală a PNL, respectiv de senatorul Cătălin Toma, deputatul Ion Ștefan și mai mulți consilieri locali în frunte cu șeful de la municipiu, Nicu Tănase, europarlamentarul s-a plimbat un piculeț prin soarele primăvăratic și a împărțit lalele galbene însoțite de stereotipiile obșnuite, cum ar fi „să aveți o primăvară frumoasă”.


Trecând peste acest aspect, i-am pus câteva întrebări politicianului liberal. Trebuie să recunoaștem cu mâna pe inimă că, în urma dialogului purtat, mi-a revenit cu putere în minte sceneta „Castravetele”, cu Florin Piersic în dublu rol.


Dacă vă mai amintiți, elevul îi turuia profesorului, indiferent de materia la care era ascultat (biologie, istorie, geografie), singura lecție pe care o învățase, aceea despre „crastravete”. Ei bine, trebuie s-o spunem, am avut aceeași impresie ascultîndu-l astăzi pe Siegfried Mureșan cum răspunde întrebărilor noastre.


Adică, indiferent ce am fi întrebat, răspunsul era invariabil legat de potența politică a PNL, de faptul că fără sprijinul liberalilor Kovesi n-ar fi avut nici o șansă să ocupe funcția de procuror-șef european, și de certitudinea că PNL este singurul partid din Parlamentul European care se bate pentru români.
Un lucru, credem, am înțeles cu claritate. L-am întrebat pe Siegfried Mureșan cum vrea PNL să pună „omul potrivit la locul potrivit” cu Blaga și Rareș Bogdan pe lista de la europarlamentare.


„Nu am venit cu nimeni, încă. Noi, PNL, nu am decis deocamdată lista noastră, o vom decide în următoarea perioadă și vă asigur că vom veni cu cea mai bună listă de candidați din toate partidele și am dovedit-o săptămâna aceasta în Parlamentul European că PNL este singurul partid capabil să obțină ceva pentru România la nivel european”, ne-a spus Siegfried Mureșan.


Asta înseamnă că lista cu numele PNL pentru europarlamentare, cea care a apărut de vreo săptămână, e lucrătura PSD. De aici mai deducem că Vasile Blaga și Rareș Bogdan să nu apară pe „adevărata listă” a liberalilor la alegerile de la sfârșitul lunii mai.

 

Adauga comentariu