Și când mă voi scula, pre mulți o să votez și eu... Haideți să nu lăsăm să se întâmple asta!

Votul meu mereu a contat. Am știut la fiecare dintre alegeri, de la început, pe ce căsuță voi pune ștampila. Indiferent cine m-a oprit pe stradă, indiferent ce pliante am găsit în cutia poștală. Indiferent de campaniile electorale mizere. Am dat votul meu astfel încât să conteze urma aceea de tuș de pe hârtiile imprimate cu diverse partide, nume și sigle. Că m-au dezamăgit, asta e altceva.

Am votat și PSD, la locale. Pentru că nu aveam alternativă. Și ulterior s-a dovedit că am avut dreptate în privința contracandidatului, închis la cîțiva ani pentru corupție. Am votat la prezidențiale pentru un om în care nu (mai) credeam. Dar alternativa turmei roșii m-a îngrozit prea tare. Mi-am făcut cruce în cabina de vot și am pus ștampila pe Traian Băsescu.

În rest, nu am avut dubii și nu am luat niciodată în calcul să nu merg la vot. E votul meu. E un drept pe care simt că trebuie să îl valorific. Așa că voi merge duminică la vot. Votul meu, la aceste alegeri, va merge la USR PLUS. Am multe să le reproșez celor de la USR. Am și mai multe să le reproșez altora. Dar, la aceste alegeri, simt că parte din această echipă mă poate reprezenta pe mine. Că, în afara țării, nu va râde nimeni de inculții de români. Și da, voi vota și pentru Referendum. Pentru că Justiția e iubita mea, îi voi spune DA.

Nu lăsați morții să voteze în locul dumneavoastră. Ani de zile m-am uitat pe lista secției de votare unde sunt arondată, să îmi urmăresc Niculeștii din familie. Socrul meu, pe care nu l-am cunoscut - Dumnezeu să îl ierte, a apărut de câteva ori pe acea listă înainte ca eu să iau numele fiului său. În Vrancea s-a întâmplat și asta, să ne voteze morții. Un vot, care folosit cum trebuie, a contat.

Nu lăsați pe alții să decidă. Un vot, e adevărat, dar un singur vot ar putea înclina balanța. Un vot, în vreme ce alții probabil își propun să voteze de mai multe ori. În Vrancea, chiar s-a întâmplat. Oameni care acum vă opresc pe stradă zâmbitori și vă dau pliante, vă promit că vor fi cinstiți și că veți fi reprezentați așa cum se cuvine, au semnat în trecut în locul celor care au decis că votul lor nu contează. Și, folosit astfel, a contat.

Așa că sfatul meu este să mergeți la vot. Durează câteva minute. Fiecare e liber să voteze, fiecare e liber să pună ștampila așa cum îi dictează conștiința... sau poate interesul. Important este să ieșiți din case. Nu îi lăsați pe alții să decidă.

 

 

 

Adauga comentariu